PUBLICITAT

La Massana més solidària

Aquest passat cap de setmana, hem pogut gaudir una vegada més del Roser de la Massana. Un Roser, que tot i haver estat diferent per la crisi sanitària, ha mantingut l’esplendor de les edicions anteriors. 

No hi han faltat les ja clàssiques activitats del Roser, com l’espectacle infantil o el ball de tarda –on les cònsols han mostrat una vegada més el seu tarannà més proper–, el torneig de futbol de 3x3 –on alguns consellers finalment hem entès que no tenim el nivell per participar-hi–, o inclús els concerts de nit que han sigut amenitzats amb el gran talent nacional. I com no podia ser d’una altra manera, també hi ha hagut l’entrega de roses a càrrec del magnífic Pocoyó. 

Però és que a més a més aquest any, hem tingut l’ocasió de viure la Cadirada: una activitat que va aplegar al voltant de 150 persones i que consisteix a recórrer diferents indrets del poble i on a cada parada, s’hi beu una cervesa. Una adaptació de la tradicional Bicicletada que confirma la creativitat i capacitat d’adaptació d’aquesta fabulosa Comissió de Festes i que gràcies a la immillorable actitud, tant per part dels assistents com per part dels organitzadors, va convertir la Cadirada en tot un èxit. 

Com també ho va ser la iniciativa de crear la Xarxa Solidària sorgida per part de la Comissió de Festes durant el confinament. Aquesta xarxa, agafant exemples ja establerts a Catalunya, es va crear per tal d’ajudar a aquelles persones més vulnerables de la parròquia com la gent gran. Els ajudaven a realitzar tasques com anar a fer la compra o simplement parlar. I ràpidament, aquesta iniciativa solidària va ser estesa a les altres parròquies, que van seguir el mateix format.

La solidaritat que va mostrar la Comissió de Festes en aquests mesos tan durs és digna d’admirar tot i que no van ser els únics, ja que també la van mostrar el centenar de persones que van participar als StopLabs de la Massana de forma altruista durant vint-i-dos dies exposats a un perill constant i avui dia, gràcies a la seva ajuda, tenim dades que ens permeten tornar a sortir al carrer. Mereixen la mateixa menció la vintena de persones que van confeccionar les mascaretes casolanes per cedir-les a la xarxa nacional (excel·lentment gestionada, tot sigui dit!), i que després eren distribuïdes als col·lectius més necessitats. 

Però més enllà de l’obsequi d’un val que oferim a aquests 149 voluntaris per a poder gaudir d’algunes de les activitats d’estiu que es fan a l’estació de Pal (i que es poden anar a recollir a qualsevol oficina de Vallnord), també volem que en quedi constància per a la posteritat amb l’Homenatge a la Ciutadania.

Fa 10 anys que es va fer el primer Homenatge a la Ciutadania a La Massana en aquell Roser del 2010, i com no pot ser d’una altra manera, al Roser d’enguany els voluntaris de la Covid-19 són els titulars d’aquesta placa commemorativa. Les bases d’aquest homenatge diuen el següent: «Reconeixement a persones o associacions que per les seves accions, prestacions o donacions desinteressades contribueixen o han contribuït en el passat, d’una manera o una altra en un benefici a la ciutadania de la Massana».

Doncs vosaltres voluntaris, ho compliu tot amb escreix. Moltes gràcies! Salut! 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT