PUBLICITAT

Donem a conèixer el nostre patrimoni

Aquest no és un estiu normal. En això, crec que tots hi estem d’acord. La pandèmia, que continua afectant a tot el planeta, ha suposat la cancel·lació d’esdeveniments multitudinaris, suspensions de viatges a l’altra punta del món i que les opcions de vacances contemplin, en molts casos, evitar grans concentracions de persones.

En aquest context, des del Comú d’Encamp hem apostat per donar a conèixer el nostre patrimoni de forma ‘personalitzada’, en petits grups i, sobretot, dirigit a un públic eminentment familiar. Per això, hem potenciat i renovat quatre rutes guiades per aquest estiu que es poden fer de forma presencial -cal fer reserva prèvia a l’oficina de turisme-. A més, s’acompanyen de quatre càpsules audiovisuals penjades al Youtube, una per ruta, creades amb l’objectiu de fer una pinzellada sobre el recorregut de tal manera que generi interès pel nostre patrimoni i atregui visitants a la nostra parròquia.

Aquest any és un bon moment per tornar a descobrir el Museu Casa Cristo i reviure com vivia l’andorrà humil a finals del segle XIX. Caminar pels nuclis tradicionals d’Encamp, el Tremat, la Mosquera... per conèixer els racons emblemàtics que avui dia encara conserven. També, per descomptat, dirigir-nos fins al conjunt històric de Sant Romà de les Bons o fer una passejada per la Ruta dels Orris per tenir l’oportunitat de gaudir dels nostres paisatges a l’hora que sentim en la nostra pròpia pell com era la vida dels pastors.

Aquestes són les quatre rutes guiades que des del Departament de Cultura proposem per aquests mesos d’estiu. Les hem impulsat amb la voluntat de transmetre l’essència de la nostra parròquia i de la seva gent; i estan pensades per ser un atractiu turístic per als nostres visitants a l’hora que divulguem el nostre patrimoni.

En un món cada cop més globalitzat, on les experiències són efímeres i tot passa massa ràpid, es fa del tot necessari dedicar un temps a retrobar-nos amb el nostre passat, la nostra història i els nostres orígens. Aquest és l’objectiu de les rutes proposades, dedicar una bona estona a ‘desconnectar’ tot coneixent com vivien els nostres padrins, descobrint com era la vida del nostre poble fa poc més d’un centenar d’anys i gaudint de la història dels seus edificis i monuments.

Només coneixent i divulgant el nostre patrimoni ja fem un gran pas endavant. Saber d’on venim és cabdal per seguir endavant. Per això, des del Comú d’Encamp ens comprometem a seguir conservant el patrimoni cultural i paisatgístic de la parròquia i divulgar-lo, per fer arribar allò que som, més enllà de les nostres fronteres. Aquest estiu us espero per Encamp. Bones vacances! 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT