PUBLICITAT

Mà estesa i diàleg, ara toca demostrar-ho

El Debat d’Orientació Política ha de significar un punt d’inflexió en la relació entre la majoria i la minoria. Aquest va ser un dels arguments que des de les files socialdemòcrates es va anunciar durant la sessió del passat dijous. Des dels grups parlamentaris que donem suport a Govern només podem dir que esperem que aquesta afirmació arribi molt més enllà que una frase en un discurs.
És a partir d’ara quan aquesta manifestació s’ha de plasmar en accions polítiques, acords i diàleg. Des de la majoria sempre hem estat oberts i predisposats a escoltar i dialogar quan la finalitat d’aquestes converses és avançar i no entorpir; quan realment hi ha una voluntat constructiva al darrere i no un joc d’estratègies polítiques per eternitzar problemes amb el mer objectiu de desgastar a l’Executiu.
Un clar exemple de la voluntat d’arribar a acords que sempre ha caracteritzat al Govern i als grups de la majoria el vam poder veure en el debat al Consell General de la setmana passada. Des de la majoria es va votar a favor de cinc propostes (de set presentades) de resolució del PS i quatre (també de set) de Terceravia. Les que finalment no es van aprovar són propostes d’un marcat calat polític de fons i que requeririen un estudi aprofundit impossible de dur a terme en el poc marge de temps que es té per negociar en el marc del debat d’orientació política.
D’altra banda, i seguint amb el discurs de mà estesa i diàleg, més d’un any després des de l’inici de la legislatura, seguim esperant la resposta dels grups de la minoria a participar en els pactes d’Estat sobre les relacions amb Europa, la sostenibilitat de les pensions i el model de salut. Lluny de donar una resposta afirmativa i posar-nos tots a treballar conjuntament, ens vam trobar que s’hi passava de puntetes i se’ns plantejaven nous pactes d’Estat.
És evident que pregonar amb la necessitat de diàleg i la voluntat d’arribar a acords ha d’anar acompanyat d’accions i fets que ho demostrin. Des de la majoria hem demostrat que som capaços de fer-ho. Mesos enrere hi havia moltes veus crítiques sobre la capacitat real de tres formacions polítiques d’arribar a una entesa i de formar un govern de coalició estable, avui dia aquestes veus han quedat del tot silenciades. A més, des de l’Executiu i els grups parlamentaris que hi donem suport sempre hem bastit ponts amb la resta de l’hemicicle per arribar al màxim consens possible en temes cabdals per al futur del nostre país.
La pandèmia de la Covid-19 ha posat de manifest que caldrà reformular prioritats, garantir la sostenibilitat econòmica i assentar les bases de l’Andorra del futur. El Govern i la majoria parlamentària no defugirem la nostra responsabilitat i seguirem treballant perquè el país surti reforçat de la situació actual i encari el futur amb les eines necessàries per seguir garantint l’estat del benestar, el creixement econòmic i la sostenibilitat envers el medi ambient. Ara caldrà saber fins a quin punt les altres forces polítiques estan disposades a seure, dialogar i arribar a acords més enllà de tacticismes polítics i rèdits electorals. En depèn el futur de tots, en depèn el futur d’Andorra. 
President del Grup Parlamentari Liberal

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT