PUBLICITAT

Impuls a l’emancipació dels joves

El Govern posa en marxa el Programa d’Impuls per a l’Emancipació dels Joves per fomentar l’accés a l’habitatge per al jovent de 22 a 30 anys. El programa, dotat amb 200.000 euros, està destinat al pagament dels dos mesos de dipòsit i la primera mensualitat del lloguer del pis. Amb aquesta acció es busca ajudar als joves del nostre país a poder emancipar-se sufragant la part més important de les despeses per entrar a viure en un pis.

A aquest complement s’afegirà també un abonament per al transport públic durant un any si l’immoble es lloga fora de les parròquies centrals, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, amb l’objectiu de potenciar que el jovent del país no només concentri la recerca d’immobles al centre. Aquesta acció també busca fomentar l’ús del transport públic en detriment del vehicle privat.
L’Executiu destinarà 200.000 euros a aquest primer paquet d’ajuts per a l’emancipació. Aquesta és una quantitat que pot ajudar a més d’un centenar de joves a fer el pas de llogar el seu propi pis. Els ajuts estan vinculats a tenir una feina o a ser treballador per compte propi i vol ser un impuls perquè aquests joves iniciïn una nova etapa a la seva vida fora del domicili familiar.

La mesura està destinada a un grup d’edat (dels 22 als 30 anys) que està en un moment especialment important de la seva vida, ja que és un temps de transició entre la finalització dels estudis, l’inici de la vida laboral o de projectes d’emprenedoria. A més, dades d’enquestes recents mostren com entre els joves gairebé un 20% considera l’habitatge com un aspecte a millorar.

En aquest punt és important destacar que la iniciativa que ara es tirarà endavant des del Ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut liderat per Víctor Filloy va ser una de les propostes destacades del programa electoral de Liberals d’Andorra a les eleccions generals del 2019 que, ja llavors, va incidir en la necessitat de fomentar i fer possible que els nostres joves puguin emancipar-se.

El Programa d’Impuls per a l’Emancipació dels Joves que ara es farà realitat, amb alguns matisos sobre la proposta liberal inicial, mostra la rellevància de formar part d’un Govern de coalició permetent que propostes que d’altra manera s’haguessin quedat en un calaix, puguin finalment tirar endavant.

Procurar l’accés a un habitatge assequible és una prioritat del Govern en tots els àmbits que ara també es trasllada amb aquesta acció específicament centrada en el jovent. Aquest programa és només un pas més en les polítiques globals d’habitatge que el Govern tirarà endavant en els pròxims mesos per tal que la població pugui accedir a un habitatge digne a un preu assequible.
Recentment, també s’ha aprovat la llei de mesures urgents dels arrendaments que prorroga un any més els contractes de lloguers que caduquin el 2021, evitant a les famílies haver de deixar casa seva per un augment sobtat del lloguer o per la rescissió del contracte. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT