PUBLICITAT

Bon Nadal i optimista 2021

Ja hi tornem a ser, arriben les festes de Nadal i cal dir que aquestes festes sempre han estat importants i molt viscudes al nostre país.
En efecte, ens trobem en unes dates on els sentiments afloren més que mai, i on els bons desitjos, auguris i, aquest any en especial, la salut són el més important a regalar de cara a l’any nou que vindrà.

Aquest any ha estat realment atípic, difícil i especial. No recordo un any com aquest, tan complicat i estrany de viure.
El 2020 passarà a la història com aquell any on el distanciament social, inclús en èpoques de Nadal i d’altres especials, va marcar la nova forma, esperem que temporal, de relacionar-se amb el nostre pròxim i família.

Ha estat un any molt dur en tots els sentits per a tothom, administracions i ciutadans.

Un any on hem hagut de preveure un nou complement en la nostra forma de vestir, la mascareta, on hem hagut d’aprendre a viure més aïlladament i només amb el contacte de la família del nucli de convivència i, curiosament, l’any de la implementació del teletreball com a nova modalitat laboral consolidada i necessària.

Un any on la política en general, els pressupostos, les ajudes socials, la despesa i la inversió pràcticament han girat, i giraran sense dubtes, al tomb de les mesures sanitàries adoptades a causa de la pandèmia de la Covid, i on l’optimització i racionalització de la despesa pública i dels recursos humans ha estat important i decisiva pel futur.

Tothom ha hagut de fer esforços titànics i sacrificis per anar mantenint el país, molt especialment i amb molt de sacrifici totes les famílies. I on les administracions en general han hagut d’adaptar el seu funcionament, el capital humà i finances a l’objectiu principal, necessari, normal i molt lògic de no deixar a ningú enrere en aquests moments de crisi general. S’ha empatitzat més que mai amb la ciutadania.

De ben segur que aquestes festes de Nadal no seran com sempre, tots haurem de vetllar perquè la corba de contagis, com a mínim, es mantingui i no augmenti. Haurem de limitar reunions familiars, dinars, sopars, celebracions… Però estic segur que l’esforç moral, familiar i sentimental valdrà la pena, i que el Nadal del 2021, i successius, seran molt diferents del que viurem enguany.

L’any vinent es començaran a distribuir a tot el món les vacunes contra la Covid, i desitjo que sigui el pas decisiu per vèncer aquesta malaltia i puguem, més aviat que tard, retornar a la normalitat social i econòmica que tots anhelem i volem.
En fi, estic segur que més limitats, però igual d’il·lusionats i optimistes, viurem aquest Nadal, i l’any vinent ens portarà l’esperança de sortir d’un túnel del qual s’entreveu la llum de la sortida.

Estic segur que el Pare Noel tan arrelat al nostre país, com els Reis Mags d’Orient, ens portaran aquella resplendor d’energia, empenta i força que necessitem per sortir de tot aquest malson que estem vivint.

No tinc cap dubte que una vegada més entre tots aconseguirem superar aquesta etapa tan dura que estem vivint i afrontarem el futur amb il·lusió, optimisme, esperança, salut i benestar per a tothom.

Us vull desitjar de tot cor un bon Nadal i sobretot un optimista Any Nou, amb un especial i sentit record per a totes aquelles persones que malauradament ens han deixat aquest any a causa de la Covid-19.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT