PUBLICITAT

2020, l’any que ens ha posat a prova

Fer balanç d’aquest any és d’una complexitat gairebé tan gran com el mateix 2020. L’impacte de la Covid-19 ha afectat tots els àmbits de la vida quotidiana de tota la ciutadania i ens ha empoderat a utilitzar el mandat del poble andorrà per legislar responsablement i vetllar per la protecció de tothom creant un marc legal que sigui l’aixopluc sota el qual prendre decisions en aquest context tan difícil. 

La pandèmia provocada pel SARS-CoV-2 ha generat una emergència sanitària sense precedents advertint la fragilitat que tenim com a ésser humans i la necessitat de garantir l’estat del benestar. En aquest sentit, cal agrair a tota la societat l’esforç realitzat, amb especial menció per aquells servidors públics i privats que han treballat amb total dedicació des del primer dia. 

Al llarg d’aquest 2020 s’han aprovat fins a tres lleis òmnibus que han demostrat la capacitat de l’Estat de fer front a una situació sobrevinguda que cap de nosaltres ens podíem imaginar. Uns texts que han comptat amb la col·laboració de totes les forces polítiques i amb el suport unànime de l’hemicicle, en la primera llei òmnibus, i gairebé total a les dues modificacions següents.
Vull subratllar que aquestes lleis òmnibus, han estat una norma de país, redactades amb sentit d’Estat, amb la voluntat de donar el màxim suport possible als ciutadans i ciutadanes i al teixit empresarial, on tots els actors partícips han estat corresponsables dels esforços que s’han dut a terme.

És en moments extremadament difícils que les institucions públiques han de bastir els mecanismes necessaris per garantir l’estat del benestar, els llocs de treball i la continuïtat de les empreses i negocis del país.

La protecció al dret de la salut, ha de servir també per millorar l’economia andorrana, que s’ha vist compromesa per la davallada de visitants al Principat, i conseqüentment, del consum que generen. Només millorant les dades sanitàries podrem recuperar-nos econòmicament i és amb aquesta determinació que el Consell General ha modificat la Llei General de Sanitat, protegint i fent prevaldre la salut individual i col·lectiva de tots els ciutadans i ciutadanes.

Durant aquest període de festes nadalenques s’ha apel·lat al sentit de responsabilitat individual de tots nosaltres com a mesura de prevenció del contagi del virus. Hem demostrat al llarg dels últims nou mesos que la societat andorrana estem a l’altura de les circumstàncies respectant les normes per evitar contagis que posin en risc els nostres éssers estimats i, per extensió, la seguretat i salut de tots.

La pandèmia encara està lluny d’acabar i caldrà que tots nosaltres seguim fent esforços durant un temps més: la ciutadania, amb una actitud cívica i exemplar com fins ara i els polítics treballant amb vocació de servei públic, deixant de banda partidismes i amb l’objectiu de garantir que el país en surti reforçat. Bones Festes a tothom i feliç entrada al 2021.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT