PUBLICITAT

Una parròquia per a tothom, un transport per a tothom

El lema de la candidatura del Partit Socialdemòcrata + Independents en la darrera campanya comunal era Una parròquia per a tothom. Un any i una mica més després, tornaríem a escollir el mateix lema. Poc hem pogut avançar per fer que la parròquia d’Andorra la Vella sigui per a tothom, sigui una capital per a tothom. 
Els últims dies n’hem tingut un exemple que ha fet córrer força tinta. És el del transport comunal. No sempre es dona resposta a les necessitats dels nostres conciutadans, no sempre es dona el servei que es mereix la nostra població, la nostra capital. Des de PS+Independents considerem que el fet que un bus no acabi un itinerari és proporcionar un tracte diferent a un grup de ciutadans, genera un greuge comparatiu. Tothom mereix gaudir dels mateixos serveis. I aquests han d’estar a disposició de les persones. I el comú ha de donar resposta. En el cas concret del servei d’autobús comunal, ens han arribat queixes i demandes que apunten que en hores punta hi ha més afluència que la capacitat del servei. I centrant-nos en la línia de la Margineda, si el recorregut arribés fins a la darrera rotonda del carrer Tossalet i Vinyals es donaria servei tant a professors i altres treballadors dels centres educatius que es troben a la zona, com a pares d’alumnes o d’altres persones. 
I així amb tots els serveis. Cal fer servir l’òptica que permeti que tots els ciutadans tinguin les mateixes oportunitats per accedir als serveis. Que tots els ciutadans tinguin els mateixos drets. També els mateixos deures. Amb el cas del transport públic comunal ens trobem, una vegada més, amb serveis  públics que es posen en mans de privats sense assegurar-se ni supervisar que se’n faciliti l’accés i l’ús a tots els ciutadans. En aquest sentit, pensem que seria bo, molt bo, tirar endavant una consulta ciutadana, una enquesta de satisfacció dels usuaris del servei, per tal de poder conèixer de primera mà les demandes i recollir les propostes de millora que els ciutadans puguin aportar. I amb la informació que se n’extregui, caldrà revisar el pla estratègic de mobilitat de la parròquia.

Des de PS+Independents d’Andorra la Vella sempre hem defensat, i sempre defensarem, que la gestió de la parròquia ha d’estar molt a prop dels ciutadans, afavorint que tothom pugui accedir als serveis i instal·lacions amb igualtat d’oportunitats, independentment de l’estatus social o el poder adquisitiu.

No tenim la responsabilitat de gestionar la parròquia, però hi volem contribuir. Que no tinguem aquesta responsabilitat no treu que tinguem la responsabilitat de fer valdre la veu de la ciutadania, si més no, d’aquella que no està representada per la majoria. És en aquest sentit, i des de la posició que ens dona ser la minoria dins la corporació comunal, que hem engegat diferents campanyes per posar-nos al costat de la ciutadania, al teu costat, per escoltar demandes i suggeriments, i traslladar-los a la majoria i procurar, entre tots, anar construint una parròquia per a tothom.

Consellers de PS+Independents d’Andorra la Vella

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT