PUBLICITAT

Internet segura per a tothom

El 2004, la Comissió Europea va posar en marxa el Dia de la Internet Segura un esdeveniment seguit avui per més de 170 països. 
L’objectiu, promoure l’ús adequat d’internet, aquesta xarxa informàtica mundial que ens permet intercanviar informació i que sense la que ara no sé si sabríem viure.
La tecnologia i les eines digitals ens permeten treballar, aprendre, jugar, i socialitzar-nos a partir d’una tauleta, un mòbil o un ordinador. Que haguéssim fet sense ella durant el confinament? I ara, amb el teletreball instaurat a les empreses i l’aprenentatge en-línia a les escoles? Oportunitats infinites, però riscos, també! Sobretot per a infants i adolescents que no tenen la suficient maduresa per destriar si una imatge, un vídeo, un usuari o unes paraules són adequades per a la seva edat.
El ciberassetjament, l’explotació sexual en línia, s’han disparat durant el 2020 i toca als adults protegir als nostres nens i nenes d’aquesta violència. Protegir el seu benestar físic i mental davant l’ús excessiu d’exposició a les pantalles i al seu contingut hauria de ser prioritari. El gran repte és trobar l’equilibri entre el món en línia i el món que està fora, però aquest repte pot ser l’oportunitat de re imaginar un món digital més segur per a ells i elles.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT