PUBLICITAT

L’error de la parella de ball

Hi ha una pregunta que fa dies que em ve al cap: inacció de Govern o error tècnic de la parella de ball?
M’explico, com si es tractés d’una de les prediccions mitològiques del gran reputat Oracle de Delfos, llegíem fa poc unes declaracions del Sr. López, cap del PS: «Les restriccions de mobilitat amb Catalunya són per la manca d’acció del Govern i de mecanismes d’interlocució al més alt nivell amb Espanya». Tot seguit, per associació d’idees, vàrem visualitzar la fotografia que es va fer dies enrere amb el Sr. Echenique, diputat d’Unidas Podemos, a Madrid. És aquest l’interlocutor d’alt nivell a què es referia el Sr. López?
Aquest senyor, aquest parlamentari espanyol, per a nosaltres els andorrans representa la viva imatge del dimoni amb les seves tesis manipuladores. Unes afirmacions que van dirigides a tapar les incompetències del seu país tot acusant Andorra de paradís fiscal, amb arguments invàlids i simplistes. I jo em pregunto, és aquest el que ens ha d’ajudar?
Aquest tipus de polític que passen una cortina de fum als seus problemes trobant un culpable aliè tot justificant les seves ineficiències professionals, és l’interlocutor vàlid? Permeti’m que ho dubti.
Més enllà d’engegar la maquinària propagandística, en la que també s’inclou material fotogràfic amb l’actual ministre Iceta, bon orador i millor ballarí, la interlocució d’alt nivell que ens pretenen vendre, no va molt més lluny d’una pretesa i envejada gallardia; però alerta, potser s’han equivocat de parella de ball.
No entraré a valorar l’acció del Govern, però el que sí que s’ha obtingut, després de no poca feina, és l’homologació d’Andorra amb l’Alt Urgell a efectes de mobilitat. En cert moment aquesta fita va ser aplaudida per tothom, sobretot quan la Generalitat de Catalunya va decretar el confinament comarcal. Cal recordar que les decisions relatives a la restricció de moviments en territori català les decideix el Govern català i no l’espanyol, ja que aquest les ha transferit per la gestió comunitària de la pandèmia.
Ara bé, un cop aixecat el confinament comarcal i permès el lliure moviment per Catalunya, ens trobem que la nostra homologació a l’Alt Urgell, tot i seguir vigent, impedeix que puguin venir al nostre país residents d’altres comarques catalanes donat que no es permet creuar el perímetre fronterer català. Sincerament, no crec que això sigui conseqüència de manca d’acció de Govern o de mecanismes d’interlocució, i menys amb Espanya.
És per això que crec fermament que la col·laboració pot ser més eficient que la confrontació per obtenir rèdits electorals de futur. En conseqüència, en aquests moments el que fa falta és una unió de país forta que condueixi a l’assoliment dels millors resultats possibles per Andorra. La unió fa la força i així hem avançat al llarg de la història. El que vulgui ballar sol es pot trobar ballant amb llops! 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT