PUBLICITAT

Vacuna’t per tu, vacuna’t per tots

L’administració de més de 25.000 vacunes suposa que prop d’un terç de la població vacunable ja ha rebut com a mínim la primera dosi del vaccí contra la Covid-19, la qual cosa ens ha de permetre albirar la sortida a la pandèmia. Aquest passat diumenge, un cop acabada una altra campanya massiva de vacunació i a l’espera de seguir rebent més vaccins, es pot fer una valoració positiva de com ha evolucionat la campanya de prevenció sanitària envers la pandèmia.
D’una banda cal agrair la predisposició de tots els ciutadans i ciutadanes d’Andorra. Un cop més han demostrat ser altament responsables, com ja ho van fer en els primers mesos de pandèmia, inscrivint-se massivament en el portal web per poder vacunar-se. D’altra banda, cal expressar un reconeixement a tots el voluntariat i professionals que aquests dies han estat inoculant el vaccí a la població, inclús a un ritme de més d’un miler per dia, tota una fita organitzativa per al nostre país.
Precisament, la campanya de vacunació no es podria dur a terme sense la tasca que s’ha fet des del Ministeri de Sanitat i el SAAS. Contactar amb milers de persones per donar hora per a la vacunació, evitar grans aglomeracions i la fluïdesa amb la qual s’han administrat les dosis han estat la tònica dominant d’aquests dies. En aquest punt, de nou, com a país podem estar orgullosos de la nostra resposta davant la pandèmia i dels reptes que ens posen al davant.
Crec que la societat andorrana ha estat exemplar durant tots aquests mesos i, en especial, cal destacar la solidaritat amb la qual ha actuat. Solidaritat que ja vam veure de bon inici quan van fer falta mascaretes, quan el Govern va habilitar un fons solidari per fer donacions; solidaritat entre famílies, entre companyes i companys de feina, entre les amistats, entre veïns… Solidaritat que ara s’ha tornat a demostrar perquè quan hom es vacuna també protegeix als altres. En definitiva, solidaritat perquè entre tots en sortim d’aquesta, més d’hora que tard.
Els pròxims mesos seran cabdals per poder garantir una bona campanya d’estiu. Des del Govern es continuen fent tots els contactes internacionals i totes les gestions necessàries perquè es pugui vacunar tan aviat com sigui possible a tota la població. Restem a l’espera dels pròxims enviaments per seguir amb la campanya de vacunació que suposarà l’aixecament de les restriccions i el retorn previsible a una situació molt semblant a la que teníem abans que coneguéssim l’existència del coronavirus.
De moment, cal que continuem sent responsables com ho hem estat fins ara. Hem de seguir complint les recomanacions sanitàries i les restriccions encara vigents perquè, tot i que ens apropem a la sortida del túnel, encara ens queda un últim esforç a realitzar. Mentrestant, no ens oblidem de portar mascareta, de rentar-nos sovint les mans i de mantenir la distància social. Fes-ho per tu, fes-ho per totes i tots. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT