PUBLICITAT

Floquet de Neu, en digital

  • En el film, el popular animal és acompanyat per un parell d'infants que el seguiran en les seves aventures
RAMON BALCELLS

La tecnologia digital ha fet reviure Floquet de Neu, l'entranyable goril.la blanc, en una pel.lícula en 3D destinada a un públic familiar que s'està rodant aquests dies a Barcelona i que narra la seva arribada a la ciutat, les seves entremaliadures i la seva lluita per integrar-se entre els goril.les malgrat la seva pell blanca. Floquet de Neu s'està rodant en un format que integra la imatge real i l'animació digital en 3D, cosa que converteix l'storyboard en part essencial del rodatge i que obliga els actors a un exercici d'imaginació: "Usem referències i vam assajar molt perquè quan aquesta referència s'aixequi, els actors actuïn per inèrcia", ha explicat el director del film, Andrés Schaer, durant una pausa del rodatge.

Les referències reals de les quals parla Schaer, que ha dirigit les dues parts de Ratoncito Pérez en aquest mateix format, no són altra cosa que enormes ninots de grandària real o fins i tot un coixí blau que, subjecte a una canya de pescar, simula el moviment del petit goril.la saltant als braços de la seva amiga Paula. "És una mica difícil, perquè has de fer moviments i dirigir la mirada a coses que no veus", ha explicat Clàudia Abat, l'actriu de dotze anys que interpreta Paula i que al costat de Joan Sullà en el paper de Leo, acompanyen Floquet en les seves aventures. "No m'imaginava que hi hauria tantes càmeres, és molt divertit", ha exclamat Sullà, de dotze anys, preguntat per la seva primera experiència com a actor de cinema.

La pel.lícula, que produeix Filmax, recorre la història de l'únic goril.la blanc del món des que arriba a Barcelona fins que assoleix ser acceptat entre els goril.les negres del zoo, entre els quals destaca Ron, el temible mascle dominant al qual posa veu el locutor Constantino Romero. Al llarg del film, Floquet escapa del zoo i va a la recerca de la Bruixota del Nord (Elsa Pataky) perquè canviï el color de la seva pell i el converteixi en un goril.la com els altres, però en les seves aventures es creua amb el malvat Luc de Sac (Pere Ponce): "És un personatge malastruc molt atractiu", ha explicat l'actor, el personatge del qual intenta robar-li el cor a Floquet per lluitar contra la mala fortuna. Els seus dos amics, Paula i Leo, són essencials perquè l'aventura acabi bé: "Leo és tímid i si se li arruga la camisa corre a arreglar-se", ha comentat Sullà, i que "per a ell no anar a classe és com ficar-lo a la presó", però Leo renuncia a tot per a estar al costat de Paula, el seu amor secret: "A ell, Floquet de Neu no li importa; li importa ella", ha comentat el jove actor entre somriures. Paula, en canvi, "té molt caràcter i juga a futbol", segons Abat, una manera de fer que l'allunya de les nenes "que juguen a saltar i a les gomes" i dels nens, que no volen jugar amb una noia, i per això l'arribada de Floquet li comportarà fer un nou amic.

Ahir al matí, al zoo de Barcelona, una part de les 1.163 persones que treballen en el rodatge es van concentrar entre decorats de cartró pedra i peluixos de goril.les --amb els seus noms en etiquetes grogues-- per tal de rodar l'escena que posa fi a la pel.lícula. Al crit d'"¡Atents, motor, silenci!", un tècnic a cavall sobre un carro muntat en rails manejava una càmera amb la qual, després de set preses, va aconseguit un travelling perfecte.

Schaer va concebre la pel.lícula com "un joc incansable d'emocions que a mi m'agrada dur al màxim perquè els nens ho gaudeixin" i en la qual intervenen personatges com ara Ailur, un ós panda vermell budista convençut que hauria d'haverse reencarnat en pantera i al qual Carlos Latre presta la seva veu. El president de Filmax, Julio Fernández, va destacar que la pel.lícula s'estrenarà l'any vinent, està previst que costi 6,7 milions d'euros i ja s'ha prevenut en països llatinoamericans i altres com ara Turquia, Romania, Indonèsia o Rússia.

Periodista. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT