PUBLICITAT

Dos anys de Liberals al Govern

Ara que ha arribat l’equador de la legislatura toca fer balanç dels dos primers anys de Liberals d’Andorra al Govern de coalició. Vam concórrer a les eleccions amb un programa electoral valent, centrat a diversificar l’economia andorrana i ajudar als ciutadans amb més dificultats econòmiques. Aquesta voluntat per servir a la societat va ser determinant per l’entrada de Liberals a l’Executiu.
Una decisió que s’ha demostrat encertada, ja que s’ha garantit l’estabilitat del Govern en un escenari tan difícil i exigent com el que hem viscut amb la pandèmia de la Covid-19. La situació provocada pel coronavirus ha obligat a prendre mesures d’important calat polític i econòmic per tirar el país endavant. En aquest escenari tan difícil, comptar amb un Govern de coalició sòlid ha estat un valor afegit.
En aquests dos anys, Liberals s’ha mostrat com un soci en el qual es pot confiar. Des de les carteres ministerials, ha defensat la seva ideologia política amb respecte i transparència en tot moment. Així doncs, s’han pogut tirar endavant polítiques liberals previstes en el programa electoral dels comicis nacionals del 2019. Un exemple d’això és la candidatura perquè Andorra esdevingui el primer país del món ‘Reserva de la Biosfera’, una proposta exclusiva de Liberals d’Andorra.
Des del ministeri de Funció Pública, liderat aquests dos anys per Judith Pallarés, s’ha aconseguit el que semblava impossible: pacificar l’administració pública. Aquest era un repte pràcticament inassolible des de feia anys a l’Executiu i que Pallarés ha realitzat amb un tarannà empàtic i just. A més a més, la tasca de Liberals en aquesta cartera ministerial s’ha centrat també en la simplificació, modernització i digitalització de l’administració pública. Un llegat que veurà la culminació amb la futura llei de Funció Pública.
En l’aspecte més social, Liberals ha dut a terme polítiques d’habitatge centrades a ajudar les persones amb més dificultats. Sota el lideratge de Víctor Filloy s’ha creat l’Institut Nacional de l’Habitatge i s’ha engegat l’ajuda per l’emancipació dels joves disminuint la barrera econòmica que es troben a l’hora d’independitzar-se. Aquestes accions polítiques liberals van dirigides a solucionar en un futur proper el problema de l’habitatge al nostre país. En l’àmbit econòmic, el ministeri encapçalat per Jordi Gallardo ha assentat les bases per diversificar l’economia del país. S’han reduït els tràmits per obrir noves empreses, s’ha potenciat la captació d’inversió estrangera i s’han regulat nous sectors com el dels esports electrònics amb la voluntat de fer d’Andorra la capital europea dels eSports.
En aquests dos anys, Liberals ha demostrat estar en el Govern per sumar, i per fer avançar el país, impulsant iniciatives per a un creixement econòmic sostenible en el temps. L’entrada al Govern de coalició amb majoria parlamentària va ser encertada, ja que estem duent a terme polítiques que milloren la vida dels nostres ciutadans i que transcendiran en el futur d’Andorra. H
Secretari general de Liberals d’Andorra.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT