PUBLICITAT

Espai ciutadà

Aquests darrers anys han canviat moltes coses. El món ha hagut de fer front una pandèmia de la qual no es tenien referències i hem hagut de conviure amb la sensació de vulnerabilitat. Hem hagut d’acceptar que no estem sols, que la unió fa la força i que la solidaritat és un pilar fonamental de la nostra societat. També hem entès que hem de cuidar més l’entorn, ja que Andorra té un paratge natural incomparable. Així mateix, ens ha ajudat a posar en relleu la nostra cultura, que tant ens va ajudar durant l’època de confinament i que ens ha permès redescobrir el gran potencial que tenen els artistes de casa.

Durant el 2021 ha conviscut de forma més activa el distanciament social. Això ha fet que les relacions socials es refredin i en l’àmbit polític tampoc n’hem quedat exempts. Andorra sempre s’ha caracteritzat per la proximitat de la seva gent, també en política. En pocs països trobem tanta accessibilitat a parlamentaris, consols o ministres i cap de Govern. De fet, estic convençut que tots els andorrans coneixem algun càrrec electe o algú que en coneix de prop algun. Això és únic i molt positiu, i crec que ho hem d’explotar més. 

Sovint els ciutadans són reticents a l’hora d’exposar els seus problemes, dubtes o neguits. Els hi costa fer arribar propostes que segur millorarien la vida de molts veïns. Si bé és cert que alguns opten per les xarxes per exposar-ho, és necessari un canal directe perquè arribi el problema i es trobin solucions. 

Per aquest motiu, hem creat l’Espai Ciutadà al Comú de la Massana. En aquesta casa comuna, que com bé indica el seu nom és la casa de tots, volem escoltar de forma directa les angoixes i els problemes dels nostres veïns. Ja comptem des de fa temps amb el portal d’incidències, xarxes oficials i grup de difusió Telegram, entre d’altres, però era necessària una via d’atenció més personal. 

Poder parlar personalment amb la gent, hauria de ser una prioritat per a tots els polítics. Jo ho he dut a terme des de l’inici del mandat, si bé és cert que pel meu càrrec de conseller de Cultura, les trobades han sigut més dirigides a aquest àmbit. Darrerament, i sobretot arran de l’alta activitat constatada a xarxes, he començat a organitzar trobades de tota mena. He pogut atendre personalment totes aquelles queixes, suggeriments i propostes per millorar la nostra parròquia. Segons el motiu de la consulta, aquestes s’han redirigit al departament competent, i val a dir que realment s’han pogut donar respostes ràpides i satisfactòries en quasi tots els afers.

Ara amb l’Espai Ciutadà oficialitzem aquesta nova via de comunicació i esperem que ens sigui de gran utilitat a tots perquè la participació ciutadana és essencial per a la nostra societat. Assumeixo aquest rol amb moltes ganes i des d’aquí emplaço a tothom a participar-hi.

El copríncep De Gaulle afirmava amb fina sàtira que: «la política és un assumpte massa seriós com per a confiar-lo als polítics». Prenguem bona nota d’aquesta cita, fem política entre tots, participem, proposem, critiquem, opinem. Recordem: la unió fa la força. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT