PUBLICITAT

Els actors internacionals

A les acaballes del 2021 encara seguim recuperant els actes presencials que havíem perdut per causa de la pandèmia. Aquests els entenc essencials per les relacions socials i més englobades en les relacions internacionals. De fet, una de les noves jornades que s’han recuperat gràcies a les mesures sanitàries que les fan segures i possibles, ha estat l’ALDE Council que ha tingut lloc a Roma aquesta passada setmana. Era el primer esdeveniment presencial de l’ALDE Party des del 2019 i ha suposat una bona ocasió per retrobar-nos amb la família liberal europea. A més a més, he tingut l’oportunitat d’acudir-hi amb totes les garanties, després d’ensenyar el passaport sanitari i comprovar com les mesures de control s’han complert estrictament.
A Roma he pogut estrenar el càrrec com a nou secretari de relacions internacionals de Liberals. Un repte que vaig assumir el passat mes de novembre gràcies a la confiança dels militants del partit. En aquest esdeveniment a Itàlia s’ha fet valdre la importància dels partits liberals arreu d’Europa, on tenim presència a diferents governs. L’exemple més recent el trobem a Alemanya amb l’entrada del partit FDP en el nou govern de coalició. Aquí a Andorra també en som un bon exemple perquè formar part del Govern de coalició ha fet que tinguem una estabilitat molt preuada en temps tan durs com està sent la pandèmia del Coronavirus.
Malgrat això, des de Liberals no hem deixat mai d’assistir a totes les jornades de treball. Sigui en format digital o de forma presencial, sigui a l’ALDE o a la Liberal Internacional, creiem que aquests fòrums són l’escenari perfecte per explicar la realitat d’Andorra als nostres aliats internacionals. En un moment tan transcendental pel nostre país, amb la negociació de l’acord d’associació amb la UE sobre les taules de treball, és necessari tenir contacte directe amb aquells actors polítics que poden influir en el nostre favor. Trobo essencial poder parlar in situ amb eurodiputats i membres de diferents governs continentals. De fet, tot just fa un mes una delegació de Liberals encapçalada per Ferran Costa, president del nostre grup parlamentari, es va desplaçar a Brussel·les per reunir-se amb una dotzena d’europarlamentaris de Renew Europe, que és la tercera agrupació més gran del Parlament Europea.
En aquest sentit, hem seguit enfortint la relació amb els nostres països veïns. Rebre delegacions de partits com Junts al Consell General o també participar en el grup d’amistat amb l’Assamblée Nationale fa conèixer la realitat del nostre país, sense estereotips i mitges veritats.
Des de Liberals sempre ens hem esforçat per ser els primers a explicar com és Andorra i per això seguirem participant en tots els esdeveniments internacionals que ens sigui possible. De fet, ja des de les nostres bases es treballa activament en propostes de futur pel nostre país amb actors polítics internacionals. Bon exemple d’això és l’acció política dels Joves Liberals que des de fa molts anys tenen una presència activa en les taules de treball de les organitzacions Lymec i Iflry. El resultat és que molts dels joves amb qui fa anys es contactava ara són eurodiputats que coneixen perfectament el nostre país i amb els quals encara ens uneix un fort vincle. No deixarem d’esforçar-nos per donar a conèixer Andorra a tot el món.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT