PUBLICITAT

La política el 2022

Els últims dos anys no han sigut fàcils per ningú. Qui ens havia de dir que aquestes alçades recordaríem les festes nadalenques del 2019 com les últimes sense restriccions. Ara es fa complicat fins i tot celebrar-les amb tota la família i els amics més propers. Tothom ha patit les conseqüències del virus d’una forma o altra, però malgrat això, ens en sortirem.

Són moments crucials per al nostre país i ara no val ser pessimistes. Hem de ser responsables, seguir els protocols sanitaris i d’aquí a poc temps podrem estar amb els que més estimem. Tornarem a gaudir de tot el que ens agrada com ho fèiem abans. El meu desig és deixar de banda tota la negativitat del 2021 per encetar un 2022 ple d’encerts i sense desavinences, o si més no, que aquestes ens condueixin a consensos en favor de la població.

La política certament també s’ha vist repercutida. Des de fa dos anys que la majoria de notícies o projectes del país han estat dirigides a solucionar els problemes de la pandèmia. Des dels crèdits tous fins a la col·locació dels punts de vacunació dels tests d’antígens. Molts dels recursos públics s’han hagut de destinar a pal·liar la urgència sanitària i no s’ha pogut fer una anàlisi curosa de les polítiques públiques desenvolupades en aquest mandat.

Malgrat aquesta crisi, no ens hem quedat enrere. Aquest país ha seguit endavant i des de la política cal recalcar per exemple, la proposta del telecabina al Pic del Carroi, la realització i construcció del casino, el mirador a les pistes d’Arcalís, entre d’altres. La covid ens ha distret, però no aturat i aquest 2022 és un any clau per a pensar, dissenyar i implementar nous projectes que ens permetin establir unes bases fermes pel futur.

Aquest any, malgrat la pandèmia, també ha sortit a la llum que el país segueix tenint un problema de mobilitat. Aquest s’arrossega des de fa dècades i cal posar-hi remei. Malgrat les noves vies creades els darrers anys, cal fer un plantejament de país. Pensar fins a on pot créixer i frenar l’increment desmesurat. Els dirigents polítics tenen el deure de prendre consciència de la magnitud del país que tenim per les quals cal assentar unes bases sòlides pel seu futur. 

La reactivació política després de la covid significa que tenim uns reptes socials, econòmics i culturals a assolir. Tenim per davant l’acord d’associació amb la UE, que suposarà un abans i després en les relacions internacionals. Estem apostant activament per la diversificació econòmica, situant Andorra al mapa europeu i mundial. A la vegada estem aconseguint projectes que creiem impossibles, com tenir una connexió gairebé directa amb una capital europea gràcies a l’Aeroport Andorra-La Seu d’Urgell. Tanmateix, estem fent que les nostres pistes siguin una oferta de les més completes d’Europa i dels Pirineus, amb molts kilòmetres de domini esquiable, i no solament això, sinó que també usem les nostres muntanyes  a l’estiu, amplificant així la nostra activitat principal uns deu mesos l’any aproximadament.

Tenim molts reptes al davant. Ara ens hem adonat que allò que ens pot faltar és tenir una economia més diversa i invertir en projectes educatius i professionals nous. Aquests poden ser l’agricultura selectiva i la nanotecnologia per posar dos exemples. Invertir en aquests sectors poden portar a Andorra a una millora de vida i el més important, convertir-lo en un país divers i competitiu a escala productiva. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT