PUBLICITAT

Una bona temporada d’hivern

El sector turístic tenia molt bones expectatives abans de les festes de Nadal i Cap d’Any amb un gran nombre de reserves. Però l’arribada de la nova variant òmicron de la Covid-19 va posar incertesa en el sector a causa de la possibilitat de noves restriccions i que aquestes poguessin afectar les bones previsions de visitants al país. Una vegada passades les festes podem dir que hi ha hagut una bona afluència de visitants que demostra que la nostra destinació segueix tenint un gran atractiu en temporada d’hivern.
Les dades així ho expliquen quan, per exemple, el passat dimecres el Govern informava de l’entrada de més de 200.000 vehicles entre el 24 de desembre i el 9 de gener. Unes xifres que són un 12% superiors a la temporada 2018-2019. Malgrat ser un 18% inferiors el 2019-2020, hem de recordar que aquell hivern abans de l’inici de la pandèmia estàvem vivint la millor temporada d’hivern de la història. Doncs podem dir que hem superat les expectatives pel que fa a l’entrada de vehicles i tenim xifres d’abans de la pandèmia.
Aquestes bones dades també les han detallat aquests dies les principals empreses del sector. Les estacions d’esquí han fet un balanç positiu. Així ho afirma Grandvalira, on també està inclòs Ordino Arcalís, que ha rebut més de 340.000 esquiadors. Tot i ser una davallada respecte a la temporada abans de la pandèmia aquests esquiadors han consumit més productes de l’estació perquè els ingressos han augmentat. En el cas de Vallnord ha rebut uns 85.000 esquiadors, unes dades molt similars a la temporada 2019-2020. Finalment, trobem el cas de Naturland que ha rebut uns 8.500 clients, una ocupació en descens però amb un 60% d’augment de la despesa mitjana per client.
També Caldea ha informat d’unes molt bones xifres de facturació durant aquests dies malgrat les limitacions d’aforament a les instal·lacions. Tampoc ens podem oblidar del sector hoteler que tot i tenir algunes anul·lacions abans de les festes, aquestes s’han vist compensades per noves reserves  i les dades d’ocupació han estat d’una mitjana d’un 80% segons la Unió Hotelera. Pel que fa als apartaments turístics s’han mogut entre un 85% i un 98% d’ocupació.
Així doncs, podem confirmar que el sector turístic ha treballat de valent aquests dies, tot i els efectes de la variant òmicron que ha afectat molts treballadors. Per això des d’aquí vull felicitar a totes les persones implicades en aquest sector per seguir donant un bon servei als nostres visitants i que aquests tinguin ganes de seguir venint a visitar-nos.
En els mesos vinents esperem seguir tenint una bona temporada d’hivern, per sort les condicions de neu són molt bones aquesta temporada. També tenim un gran nombre d’esdeveniments que faran venir visitants al país com són el Freeride World Tour, el Campionat del món de Triatló d’hivern, l’Andorra Mountain Music en edició d’hivern on tindrem els millors DJs del món actuant al país o les Finals de la Copa d’Europa d’esquí. Esperem poder acabar la temporada d’hivern de la millor manera possible i que l’economia del país segueixi creixent. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT