PUBLICITAT

La tecnologia afavoreix el benestar

La tecnologia és un element indispensable del nostre dia a dia. Cada vegada trobem més opcions interactives, plataformes de nova creació i espais multimèdia que donen una infinitat d’opcions i oportunitats. Entre la multitud d’aparells electrònics que existeixen al mercat, vull destacar especialment aquells que tenen especial incidència en el control de la salut dels nostres padrins.

Fruit d’anys d’investigació científica, la tecnologia ha propiciat un major control sobre els malalts, afavorint tant la detecció de malalties com l’aplicació dels protocols de tractament. També descobrim els aparells d’auxili que permeten avisar de forma immediata, per exemple, quan un padrí pateix una caiguda. Si bé aquests sistemes d’alerta actuen directament enviant un avís, indirectament també donen seguretat al seu portador, fet que genera confiança i dota als padrins i padrines d’autonomia.

Uns altres aparells tecnològics que milloren l’estat d’ànim de les persones més grans són els dispositius mòbils. La comunicació és essencial per al benestar de la gent gran, així com per la seva salut mental. Tenint en compte que la família i els amics no sempre viuen a prop, és important oferir als padrins una manera de comunicar-se fàcilment amb els seus éssers estimats. De fet, l’evolució tecnològica permet utilitzar les videoconferències de forma normalitzada, una utopia si tirem vint anys enrera. També l’enviament de fotografies de forma instantània en alta resolució. Tot un món impensable quan les nostres padrines eren petites.

Un altre element beneficiós de l’avenç tecnològic és el control rutinari. Els aparells ens ajuden a millorar la selecció d’aliments en favor dels més nutritius i rebutjant els més greixosos o ensucrats. Així mateix, recorden la presa de medicaments de forma periòdica per als que estan sota tractament i requereixen supervisió mèdica. A Andorra estem habituant-nos a la possibilitat de consultar al metge a través del telèfon i ben aviat serà tan senzill com obrir una aplicació qualsevol. Per reforçar els beneficis del control tecnològic, un punt interessant és el de les hores de son. Quants de nosaltres posem cada nit abans de dormir, les hores estimades i, fins i tot, l’alerta recordatòria que toca anar cap al llit. Regular les hores de descans afavoreix el rendiment laboral i la conciliació familiar.

En conclusió, els aparells electrònics són una eina indispensable al segle XXI i més si tenim en compte tots els beneficis que produeixen en el dia a dia de la gent gran. Com a polítics tenim el deure d’adaptar totes aquelles plataformes d’àmbit públic perquè siguin intuïtives i senzilles per als usuaris. Si bé és cert, que hem de promoure també l’ús d’aquelles aplicacions que malgrat no ser exclusivament d’àmbit públic, afavoreixen el benestar dels nostres padrins i padrines. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT