PUBLICITAT

Dos anys plens de cultura

Els primers dos anys com a conseller de Cultura i Afers Socials d’Encamp, igual que els meus companys de govern, he hagut de viure una situació excepcional, però que ens ha aportat energia per innovar, recrear i replantejar-nos nous reptes conjuntament amb la societat.

Un dels principals reptes de la meva cartera ha estat la conservació de la tradició de tota la parròquia amb les seves diades i festivitats. Aquest és un punt important que no podem deixar de costat, ja que és una marca de les nostres arrels on treballem conjuntament amb les Comissions de Festes que fan una gran feina de promoció i divulgació d’aquestes. També ho és recuperar la normalitat i poder celebrar aquestes tradicions com la conservació de l’Aplec de les Sardanes, on Encamp va ser ciutat pubilla de la sardana; i també la recuperació de la festivitat de la Multicultura al Pas de la Casa.

Un altre punt destacat de la nostra acció de govern ha estat la realització de rutes culturals durant l’estiu als nuclis urbans com als Orris, on actualment es treballa per a la conservació i l’envelliment dels nuclis antics per fer-los més atractius, també la restauració del Molí d’en Guillem per tornar-lo a posar en marxa. En el mateix sentit, volem donar continuïtat als concursos d’envelliment de façanes tant d’Encamp com del Pas de la Casa per apropar el moviment artístic als ciutadans. La inauguració del Monòlit que col·loca a la parròquia dins la ruta lingüística del català també ha estat un punt de bona acollida a la parròquia.

En l’àmbit literari, a la parròquia tenim dues biblioteques molt dinàmiques on cada any augmenta l’oferta d’activitats per infants. L’objectiu és apropar-los al món de la lectura mitjançant contes, activitats lúdiques i d’altres organitzades pel mateix personal. Així mateix, també hem organitzat tallers de lectura per als més adults.

Pel que fa a la programació cultural, s’ha apostat per una programació igualitària i equitativa als dos nuclis. Aquesta programació dona una oferta durant tot l’any tant per adults com per infants. Per exemple el Dia de la dona, el cicle de teatre per adults i, d’altra banda, pels més menuts, cicle de musicals, festival de titelles, etc.

Durant l’estiu també Encamp aposta per una oferta per tots els públics, amb activitats durant les tardes pels més petits, activitats per tota la família com autocinemes i les tardes d’estiu on trobarem actuacions musicals prioritzant actuacions d’artistes locals. També aquest any iniciem l’Encamp en Clau de Llum amb una imatge renovada per als dos nuclis. Des del departament continuem treballant de la mà amb les associacions de la parròquia les quals estant molt presents en la seva programació com ara l’Esbart Sant Romà, que és el nostre referent de la dansa.

En l’àmbit social oferim diferents activitats a la gent gran, com ara els horts socials, conjuntament amb la Fundació Júlia Reig, així com diferents sortides com ara diades, dinars, visites culturals, entre d’altres que estan en curs com l’ampliació del Casal del Poble i el projecte Rober.

Finalment, vull destacar que malgrat que aquests dos primers anys al govern comunal han estat de feina incessant, veure de primera mà com reverteix positivament en els veïns de la parròquia fa que siguin molt satisfactoris. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT