PUBLICITAT

La pertinència de les petites accions al Pas

Viure al Pas de la Casa els 12 mesos de l’any és dur, molt dur. Especialment a l’hivern, que la climatologia és molt severa i s’allarga més. Qualsevol cosa que pugui contribuir a fomentar les relacions socials entre els veïns, i així també el seu benestar i salut, serà benvinguda. D’aquí que les petites inversions tinguin una major dimensió que en altres punts del territori. Al Pas de la Casa no es poden mesurar les actuacions en funció del número de gent que en farà ús, sinó del benestar i cohesió que aportaran als seus usuaris. 

Això no vol dir que no s’hagin de realitzar les grans infraestructures indispensables, sinó que a part d’aquests importants equipaments també s’han de fer millores, potser no tan vistoses, però molt necessàries, especialment al Pas de la Casa, on no hi ha moltes ofertes d’oci per als veïns.

D’aquesta manera, des del Partit Socialdemòcrata + Independents d’Encamp pensem que adequar les pistes de petanca perquè tinguin les dimensions reglamentàries i facilitar que els seus usuaris puguin seguir practicant aquest esport durant els mesos d’hivern és més important del que pugui semblar a simple vista. No té només un aspecte esportiu, sinó que es compliria amb una funció social cabdal, de foment de relacions i interaccions vitals. Els veïns del Pas saben que si de nosaltres depengués faríem el possible perquè en poguessin disposar, doncs som sensibles a aquesta realitat i entenem la pertinència d’aquestes petites accions. 

També és rellevant que els diferents equipaments amb què compta el nucli fronterer puguin ser aprofitats i no quedin tancats i en desús, com sembla que ha passat amb el Punt d’Informació Juvenil, que es va inaugurar el darrer mandat amb molta pompa i no ha tingut mai èxit. És una llàstima que l’equipament tingui un ús tan reduït, i cal que es reformuli per tal de ser un punt de referència  per als joves de la població pascasenca.

Hem d’oferir al Pas de la Casa i als seus habitants el màxim d’opcions d’oci i d’interacció, tant per a l’estiu com sobretot a l’hivern, i contribuir a fer-los més agradable el seu dia a dia. Per això, els consellers de PS+Independents al Comú d’Encamp i l’equip que ens acompanya, fa temps que escoltem les seves propostes, per treballar-les en la mesura que ens sigui possible i les fem arribar a la majoria comunal perquè puguin prosperar. Perquè, com hem dit moltes vegades, el Pas de la Casa és un motor econòmic no només de la parròquia, sinó també del país. I perquè continuï sent així cal que la seva població, empresaris i treballadors que hi generen activitat i són els qui fan que aquest motor funcioni, hi vulgui continuar vivint i treballant amb el màxim benestar possible.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT