PUBLICITAT

Som Acció

Acció ja està en marxa. El passat dimecres, vam donar el tret de sortida d’aquest nou moviment social i polític a tota la societat andorrana. Acció és una plataforma nova, sí, però amb gent que ja té experiència en la societat civil. Som persones que tenim bagatge celebrant trobades de debat i escoltant al ciutadà. Aquest és el principal objectiu del nostre projecte: escoltar les persones, saber quins són els seus problemes de primera mà, i donar-los solucions efectives. Així és com entenem fer política, actuant a peu de carrer per apropar-nos a la ciutadania.

Quan parlem de problemes reals podem fer referència a múltiples coses. Parlem de la vinculació del ciutadà amb l’administració, per exemple. Sovint ens han fet arribar que hi ha molts entrebancs d’accés i manca d’informació. Doncs nosaltres estem per fer precisament això, informar i ajudar. Podem fer referència a qüestions d’àmbit particular, però també d’aquells d’àmbit general. Volem abordar temes com la sostenibilitat i l’habitatge. 

Per concretar-ho més, puc parlar de la sostenibilitat de l’aigua, que té una vinculació directa amb els dos. Andorra té una dificultat greu en aquest sentit. Primer, per l’abastiment d’aigua a la població, que és una demanda vital del dia a dia, però també en les quantitats d’aigua que es destinen a la construcció. Cal, com tot, fer un estudi acotat de l’estat actual i fer una previsió tan precisa com sigui possible. Estem en un escenari climàtic en què cada vegada serà més difícil disposar d’aigua. Les previsions dels científics expliquen que, a mesura que passin els anys, contemplarem com nevarà menys i també com la freqüència de les precipitacions serà més irregular. Això afectarà directament a tot Andorra i en tots els àmbits. Actualment, amb les mesures del Govern s’ha limitat momentàniament la construcció, però nosaltres ens preguntem per què no podem ser més valents. Per què no podem invertir més en la rehabilitació d’habitatges ja construïts, per exemple. Això reduiria el consum d’aigua destinat a la construcció d’obra nova, i aprofitaríem habitatges que ja estan construïts, però que reformats poden durar cinquanta anys més.

A més a més, no podem deixar de banda el preu de l’habitatge, tant el de compra com el de lloguer, que ara mateix es troba a un punt desorbitat. Aquests aspectes socials i tota la resta que tractem diàriament són els que des d’Acció volem fer front.

En aquest context social i econòmic, des d’Acció defensem els ideals liberals de forma efectiva. El nostre propòsit és aportar millores reals, i per això necessitem escoltar a la ciutadania. Per això hem d’actuar de forma decidida, i nosaltres volem actuar ja. Per això, els pròxims mesos ens trobareu a cada parròquia, començant per la Massana el dia 4 d’octubre i a Escaldes-Engordany el dia 18 d’octubre. Us hi esperem!

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT