PUBLICITAT

La Fira de tot un país

Aquest passat cap de setmana s’ha celebrat un dels esdeveniments més esperats de tot l’any per a la gent del país, la Fira d’Andorra la Vella. Enguany ha celebrat la 43a edició demostrant que continua sent un punt de trobada necessari per descobrir la diversitat del nostre país.

La Fira és molt més que el gran espai dedicat a l’automoció, sense cap mena de dubte un sector importantíssim per a l’economia del nostre país, que fa d’aquest certamen l’aparador ideal per poder conèixer la gran varietat de vehicles que ofereixen els concessionaris en un sol lloc. La Fira també serveix per viure en primera persona les darreres innovacions tecnològiques, que any rere any, hi porta Andorra Telecom. Enguany hem pogut introduir-nos de ple en el metavers, una realitat virtual que els experts vaticinen que molt aviat ens acompanyarà en el nostre dia a dia. La Fira és un reflex de la prosperitat econòmica del país, ja que a cada edició són moltes les empreses que es queden en llista d’espera per poder posar el seu estand en un esdeveniment pel qual passen prop de 70.000 persones en només tres dies. 

Però, on també vull incidir, és en el dinamisme cultural i social de les associacions andorranes. La Fira d’Andorra la Vella és un reflex de la vitalitat del teixit associatiu del nostre país. A la zona dedicada a les associacions hem pogut copsar com centenars dels nostres ciutadans destinen una part important del seu temps lliure als altres. Accions que queden emmascarades en la voràgine de l’actualitat, però sense les quals molts dels nostres veïns, coneguts o amics viurien pitjor. Les associacions fan una tasca insubstituïble en molts casos. Des de dinamitzadors culturals a suport a famílies en dificultats. També promocionen l’esport i consciencien sobre el fet d’adoptar un animal de companyia per davant de la compra d’un cadell. Sense oblidar-nos que mostren la diversitat que compon la societat andorrana recordant-nos els orígens de molts dels nostres conciutadans.

Per acabar, no vull deixar de mencionar en aquestes línies, un altre dels al·licients de visitar la Fira d’Andorra la Vella, que és la Mostra de Productes Agrícoles i Artesanals d’Andorra. Un petit espai, just abans de l’entrada a la carpa principal, que serveix per promocionar als productors del país. Famílies i emprenedors que han cregut en el potencial de les nostres muntanyes per fer productes de qualitat: des de la carn als formatges, passant per la mel, el vi o les cerveses artesanes amb prestigi més enllà de les nostres fronteres.

En definitiva, i com diu el títol d’aquest article, aquest cap de setmana s’ha celebrat la fira de tot un país, una forma immillorable de concentrar tot el que pot oferir Andorra en un únic lloc i durant tres dies. Llarga vida a la Fira! 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT