PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gallardo no accepta la dimissió de Chato per haver cobrat de la FAF

El ministre remarca la confiança amb el secretari, que de moment segueix en el càrrec

Per Lara Ribas, Miquel López-Egea

Salustià Chato.
Salustià Chato. | SFGA

El ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, no ha acceptat avui la dimissió del secretari d’Estat d’Economia, Salustià Chato, després que EL PERIÒDIC donés a conèixer que hauria percebut 16.000 euros entre l'any 2015 i 2018 per part de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) quan era director del departament de pressupost de Govern i que, per tant, com a membre de la funció pública, no ho podia fer. Chato era àrbitre i actuava també com a delegat de camp. Cal recordar que segons es desprèn de l’informe policial de l’Operació Cautxú, que investiga la presumpta comissió de delictes financers i econòmics relacionats amb les partides econòmiques de la UEFA i de la FIFA a través dels programes que es desenvolupen i al qual va tenir accés aquest rotatiu, diversos empleats públics haurien percebut remuneracions de l’entitat quan la llei estipula que per la seva condició no ho poden fer.

Plena confiança

 D’aquesta manera, Gallardo ha remarcat que Chato «és una persona de la meva confiança» i que «la segueix tenint». També ha recordat els seus 22 anys a l’administració i la seva trajectòria i ha insistit en el fet que «si en els pròxims dies apareixen més elements, haurem de fer la valoració que s’escaigui», tot recordant que «els diferents governs que han passat eren sabedors de la seva activitat perquè no es feia de manera clandestina». «No tenia l’obligació de cotitzar perquè hi ha un reglament que l’eximeix d’això», aclaria i aprofitava per enviar «un missatge de tranquil·litat a aquelles persones de la funció pública que de manera decidida i important col·laboren i tenen un paper dins l’àmbit esportiu i cultural». «Volem que això no els generi cap mena d’angoixa, perquè no ens enganyem, el senyor Chato no és l’únic», manifestava.

En aquest sentit, Gallardo s'ha compromès  a «analitzar com regularitzar millor això i com deixar canalitzat aquest tipus de compatibilitat». «Ho farem perquè altrament seria fer un mal favor, tant en l’àmbit de l’esport com en d’altres, com per exemple, el cultural», assenyalava i recordava que «la dimensió del país implica que la gent que està a la Funció Pública i que són funcionaris poden tenir un paper rellevant com a esportistes, àrbitres, artistes o el que sigui».

Així, Gallardo ha insistit en el fet que «era una activitat pública i notòria» i que «no hem descobert res que es fes d’amagat de ningú i, a més, penso que era una activitat que servia perquè aquesta activitat esportiva es dugués a terme per uns imports amateurs».

Pel que fa a la declaració de l’IRPF, ha subratllat que en el cas d’existir alguna irregularitat, «s’ha de regularitzar, es farà i no hi haurà problemes». «Estem parlant, en alguns casos, d’imports de 300 euros de mitja», reiterava i demanava que «no anem a fer una cacera de bruixes de totes aquestes persones que es troben en aquesta situació i que ara se’ls pot crear una angoixa, perquè n’hi ha més en aquesta situació i no és un secret a veus», per tant «el Govern està a disposició de veure com es pot canalitzar i evitar que es produeixi aquesta situació de llimbs o buit que es poden trobar algunes persones».

Per un altre costat, ha remarcat que «si hi ha alguna infracció, haurem de posar les coses en certa manera i tenir present que té una trajectòria impecable dins l’administració i que està molt ben valorat». «Estem parlant de l’àmbit amateur, si s’ha de tenir algun tipus d’acció, el Govern ho analitzarà però faria mal fet si anem a remuntar-nos a situacions que vénen de l’històric», sentenciava el ministre. 

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT