PUBLICITAT

El drama de ser desallotjat sense data de tornada a casa

El fet de marxar de casa sense saber quan podràs tornar no ha de ser pas fàcil. Perquè als desallotjats de l’edifici d’habitatges de l’avinguda Santa Coloma se’ls ha dit que el desallotjament és per tres mesos i que una vegada s’hagin fet els treballs pertinents podran tornar a casa. El cert és que ells ja han començat a marxar de casa seva amb tot perquè realment no hi ha cap garantia que la cosa millori i puguin tornar a casa. El comú els ha facilitat ser reallotjats i alguns, els que no tenen alternativa, aniran a hotels o aparthotels fins que l’edifici torni a ser habitable. I es podria caure en la trampa de pensar que és bo perquè viuran millor que mai en hotels, però si es pensa, a ningú li agradaria haver de deixar casa seva i passar-se mesos vivint en un hotel sense saber quan podrà tornar.

Des de la propietat de l’edifici s’acusa el Comú d’Andorra la Vella d’haver causat els danys pels treballs que s’han estat fent al terreny, però, per altra banda, el comú acusa les dues propietats de deixadesa dels immobles.

La qüestió en aquests casos sempre és anar-se tirant la pilota els uns als altres. El comú culpa la propietat, però la propietat acusa el Comú.

El problema és que els perjudicats sempre són els mateixos i en aquest cas són les famílies que per segona vegada el mateix any han hagut de marxar de casa seva per la irresponsabilitat d’uns o altres amb el manteniment d’un edifici que a jutjar per les imatges va fent-se miques. I a ningú li agradaria viure en aquestes circumstàncies. Així que ara el que toca és solucionar el problema i deixar de buscar culpables. Que és important trobar al responsable? I tant! Però el més urgent és fer que els habitatges tornin a ser dignes per a viure-hi.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT