PUBLICITAT

Comença a obrir-se la porta a la despenalització de l’avortament

Una possible despenalització de l’avortament és sempre una bona notícia. I més quan aquestes declaracions venen del mateix Vaticà. Ahir, el cap d’Estat de la Santa Seu va obrir la porta a despenalitzar l’avortament, això sí, amb discreció i saviesa perquè, evidentment, es tracta d’una qüestió molt complexa. Pietro Parolin va mostrar-se obert a trobar la millor solució per a tots.

És evident que, en un coprincipat com és Andorra la qüestió és molt més complexa que el que seria en altres estats del món perquè, com és lògic, el Vaticà, màxima institució de l’Església Catòlica, és pro-vida.

Però, actualment, es requereix actualitzar-se en qüestions essencials. Una cosa és que es pugui fer al país, que aquest tema ja s’haurà de debatre, però el que està clar és que hi ha una gran majoria de la població a favor de la despenalització de l’avortament. La gran majoria de partits polítics del país ho defensen així que el que caldrà és diàleg i veure com es pot encaixar amb el coprincipat, tenint en compte les últimes paraules d’ahir del Vaticà al respecte.

En el ventall polític andorrà, tot i que hi ha una gran majoria de partits a favor de la despenalització, cada un ho fa d’una manera diferent i amb les seves condicions. Uns inclús estan a favor que es pugui avortar al país i altres veuen aquest fet amb més escepticisme.
Veurem què és el que passa en els propers mesos sobre aquesta qüestió, però és un tema cabdal que ha de ser tractat i s’ha de buscar un consens. El que no té lògica és que estigui penada la interrupció de l’embaràs en tots els supòsits al segle XXI. És una mentalitat arcaica i més en els temps que corren. Cal permetre’l en tots els supòsits? Potser tampoc, però això ja va més enllà de la despenalització.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT