PUBLICITAT

El primer Signema, un exemple d’èxit d’inclusió en la societat

La primera edició del Festival Internacional de Cinema en Llengua de Signes (Signema) va tancar aquest cap de setmana amb èxit. Èxit no només pel que fa a la participació i a l’acolliment de la gent, ja que l’Auditori Nacional d’Ordino va acollir més de 200 persones, sinó per tot el que representa en la inclusió de la llengua de signes en la societat.

En primer lloc, perquè és un fet essencial des del punt de vista d’una perspectiva d’igualtat. Garantir que les persones sordes tinguin aquest accés a informacions i oportunitats que la gent oient és un principi fonamental d’equitativitat. En aquest sentit, la inclusió de la llengua de signes a la societat en el seu conjunt i en totes les temàtiques la fa molt més rica i diversa, que valora la igualtat d’oportunitats per a tots els seus membres. Encara més, la seva promoció, amb esdeveniments com el Signema, no només beneficien les persones sordes, sinó que permeten sensibilitzar la població sobre la importància de la diversitat i la inclusió i, per què no, descobrir altres aspectes com és en aquest cas el cultural.

Cal recordar que la llengua de signes és un mitjà de comunicació natural i efectiu per a les persones sordes, i que propiciar accés a aquesta, els brindem la capacitat de comunicar-se plenament, expressar els seus sentiments, emocions i necessitats de manera més efectiva, i participar activament en la societat. Fent, en afegit, no només millorar la seva qualitat de vida, ans permet enriquir la nostra societat i aprofitar les seves perspectives.

És per això que iniciatives com el Signema, entre altres, que puguin ajudar a implementar la inclusió del llenguatge de signes cal que continuïn al peu del canó per brindar-nos un símbol de la diversitat i la igualtat d’oportunitats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT