PUBLICITAT

Celebrem les dades ambientals, però els carrers continuen bruts

Les dades recollides durant el 2022 en matèria ambiental deixen un bon balanç. Així, gairebé un 50% dels residus urbans que es generen al país passen per un procés de reciclatge, així com s’extreu molt bones dades pel que fa a l’aigua superficial, la qualitat de l’aire, amb índex que apunten que el 84,5% és excel·lent o bo, i una extraordinària qualitat acústica.

Vistes les xifres és més que evident parlar de bona qualitat ambiental, tal com va destacar ahir el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, i esmentar que es tracta d’un gran atractiu que té Andorra, perquè és la realitat. A més, és necessari per als pròxims anys mantenir aquestes dades, o inclús millorar-les. Tot i això, no es pot celebrar unes magnífiques xifres quan els carrers del país continuen bruts. I es mantenen en aquest estat, o més ben dit, es tornen a embrutar cada cop que es netegen no per la manca d’efectius de neteja a les nostres parròquies, sinó per la falta de civisme que una bona part de la població mostra.

Sembla que no val la pena netejar els carrers al matí quan hi tornes a passar a la nit i està ple de burilles, papers, embolcalls o, encara pitjor, excrements d’animals que amos sense responsabilitats deixen al mig del pas. El Principat ha incentivat el reciclatge, n’ha informat al respecte i, fins i tot, ha implementat sancions, però molts residents fan mostra que de poc ha servit. Val a dir que amb el pas dels anys la feina feta ha estat important, malgrat això, i que a tot el mencionat també s’hi poden incloure pintades i pixums, cal encara més implementar un raonament cívic que juntament amb totes les accions mediambientals permetin gaudir d’un país net en tots els aspectes, i no només per donar una bonica imatge de cara l’exterior, sinó cuidar als que hi vivim.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT