PUBLICITAT

Ara resulta que la llei del català només serà per a alguns

De veritat és necessari seguir el corrent d’un youtuber puntual que parla de «dictadura lingüística»? Aquesta frase la va dir un youtuber resident i l’ha repetit el cap de Govern. I quan l’ha dit no ho ha fet pas per dir res de bo sinó per deixar un gust agredolç a la boca de la gran majoria de persones que viuen el país i veuen com certes coses no estan fetes pels rics.

Ara resulta que la nova llei del català no està feta per a tots sinó que serà únicament per a la classe treballadora, no fos cas que els youtubers o gent que ve a muntar una empresa haguessin de fer el gran esforç d’aprendre un nivell tan bàsic de l’idioma com per saber demanar una barra de pa a la fleca del barri.

El que es vol, diu Espot, és fomentar l’ús del català en l’àmbit social. Les grans fortunes que són residents passius no deuen fer sopars ni trobades a ulls del Govern perquè ells podran continuar parlant l’idioma que vulguin, mentre contracten gent a la qual sí que se l’obligarà a tenir un nivell mínim de la llengua oficial del país.

De debò no hi ha ningú dins el Govern que vegi que això no és normal? Que aquesta decisió de distingir les classes d’aquesta manera i en aquesta qüestió no té cap mena de sentit?

A més la frase no té interpretacions. No es pot dir que s’entengui malament o es canviï el sentit. Textualment Espot va dir que «no convertirem el país en una dictadura lingüística i tothom podrà continuar parlant l’idioma que vulgui, ja que la llei no es farà extensiva a tothom». Una baixada de pantalons en tota regla que l’únic que aconsegueix és indignar a la classe treballadora.

En resum, els treballadors contractats obligats a estudiar un nou idioma i la resta no cal que facin res.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT