PUBLICITAT

L’acord d’associació cada vegada té més punts negatius

Estava clar que passaria alguna cosa així a mesura que avancessin les negociacions. I quan el tema toca la butxaca ja no agrada tant ni aquí ni enlloc.

La moto que s’ha intentat vendre amb el ‘gran’ acord d’associació que està negociant el Govern de Xavier Espot té cada vegada més problemes i genera més dubtes.

Algú del Govern podria sortir ara i explicar què es farà si realment el que va dir ahir el vicepresident de la Comissió Europea (CE), Margaritis Schinas, és tal com sona.

La frase que va dir no genera cap mena de dubte. Més enllà de parlar sobre el procés i dificultats de l’acord, va advertir que Europa mai acceptarà tot el que Andorra, San Marino i Mónaco volen consolidar quant als seus avantatges constitucionals i fiscals.

És a dir, la baixada de pantalons del Govern serà majúscula com accepti aquestes condicions que el que suposaria és que Andorra empitjori en gairebé tots els aspectes. I això sense tenir en compte que el país deixaria de ser, evidentment, un atractiu per a les empreses i les grans fortunes.

Si ara Andorra atrau en part pels seus avantatges fiscals, el fet de firmar un acord d’associació faria que aquesta atracció deixés d’existir.
I el que hauríem de ser capaços de veure és que algun interès té algú en què això tiri endavant, però sens dubte aquest algú no és la gran majoria de la població.

El que està clar és que com el Govern accepti aquestes declaracions i continuï negociant l’acord d’associació, Andorra perdrà molt capital del que té ara mateix i això és evident que no interessa a ningú.

Davant d’aquestes declaracions hem de ser llestos i veure que no ens interessa l’acord i que no hem d’anar a fer absolutament res a Europa quan ja estem bé com estem ara.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT