PUBLICITAT

El somni europeu d’Espot comença a esvair-se

Els dies corren, els andorrans cada vegada tenen més clar que no volen seguir amb un acord d’associació amb Europa que no ens portarà res bo, i el Govern segueix capficat en continuar amb aquestes negociacions.

L’altre dia Mònaco va suspendre les negociacions amb una UE que ja va deixar clar que no pensa acceptar la singularitat de cap dels tres petits estats que estaven negociant l’acord. Alguns han sigut llestos i altres encara no. I no perquè la població o la resta de partits polítics no vulguis sinó perquè el Govern de Xavier Espot té al cap que hem d’anar a Europa i no hi ha manera que s’adonin que això no ens aportarà res de bo.

Concòrdia no només va rebutjar estar dins del pacte de l’Estat per l’avançat estat de les negociacions, sinó que ahir ja va demanar suspendre provisionalment les negociacions amb la UE.

A més, la formació es mostra preocupada per com el Govern està portant les negociacions i no es per menys. Algú ha vist un estudi d’impacte? Què ens suposa aquest acord? Realment és com diuen i no es respectaran ni les singularitats ni els avantatges del nostre país? 

I d’altra banda, està molt bé explicar les coses positives, però en una decisió tan important per a un país estaria bé que la població pugui conèixer almenys quins són els aspectes negatius; és a dir, què guanyem i què perdem amb aquest acord. De debò senyor Espot no hi ha res negatiu en aquest acord? Si és així, per què el Principat de Mònaco ha decidit abandonar les negociacions.

Calen explicacions! El que no val és negociar un acord a l’esquena de la població fent veure que és el millor per país quan la gran majoria d’Andorra té clar que les coses no són com vostès les estan pintant. Per sort, alguns com Concòrdia ja s’han adonat que no és or tot el que llueix.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT