PUBLICITAT

Primeres dades pel registre de lloguer, afer encara sobre la taula

Els comuns i el Govern han arribat a un primer acord per a començar a recollir dades respecte al registre dels contractes de lloguer. En aquest sentit, els cònsols que van fer de portaveus, Francesc Camp i Rosa Gili, van esmentar que la informació que es demanarà es regirà per l’adreça, el preu i la superfície de l’habitatge. Amb tot, van indicar que la finalitat de disposar d’aquestes referències fiables és per veure quina és l’evolució del mercat de lloguer i analitzar si la tendència de preus va a l’alça o a la baixa. Com és evident, consideren que també els pot servir per trobar solucions a l’afer envers l’habitatge que tant preocupa.

Però, sent sincers i veient-ho des d’una perspectiva objectiva, quina solució pot aportar aquesta iniciativa a la problemàtica de l’habitatge? Val a dir que les corporacions, almenys, són conscients que aquest assumpte ocupa la gran part de la població, però sortir amb accions com aquesta no té sentit per intentar pal·liar aquesta qüestió que no pot esperar a resultats a mitjà o llarg termini.

Sembla mentida que s’hagi d’implementar operacions com l’esmentada per adornar-se’n que la tendència del mercat de lloguer, igual que el de compra, però aquest no és el tema que ocupa avui, fa anys que està a l’alça. Tampoc cal per observar que els pisos estan a preus desorbitats, impossibilitant que els joves del país es puguin independitzar, a la vegada que totes aquelles persones que els sorgeix l’oportunitat de venir a treballar al Principat ho puguin fer amb facilitat i despreocupació de trobar on viure.

Calen accions per part del Govern i els comuns, i aquesta en pot ser una. Tot i això, en calen que de veritat posin solucions a curt termini a una problemàtica que tan afecta la població, no fer-ne per fer veure que els importa la situació, sinó que de veritat la volen solucionar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT