PUBLICITAT

Un dels béns més importants del país està de celebració

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, va anunciar ahir que el Govern farà un augment de 500.000 euros al programa d’ajut que presta al sector ramader. Així, l’any 2024 aquest pressupost es veurà incrementat fins a arribar quasi als 3,7 milions d’euros. Per tant, un dels tresors més preuats del Principat està de celebració.

Mai pot passar desapercebut que un sector com l’esmentat, juntament amb l’agrícola, continuen tenint rellevància i han estat durant molt de temps el motor econòmic del país. Més enllà d’això, els beneficis que aporta la ramaderia són molt diversos i importants.

En primer lloc, perquè la pastura permet fertilitzar el terra de la muntanya, a més d’evitar l’aparició i creixement de plantes colonitzadores. També serveixen com a prevenció de riscos naturals i com un element essencial pel que fa al manteniment del paisatge. En darrer lloc, per afegir un altre punt, serveix com a pedagogia pels consumidors, perquè siguin consistents que aquests productes agrícoles són beneficiosos per a la seva salut.

Vists alguns dels beneficis, i amb l’objectiu de donar suport i continuar potenciant, doncs, al sector ramader, el ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia vol treballar en diverses línies estratègiques com un centre de recria, una bossa de ramaders, un Reglament per regular l’agroturisme, el decret de sequera, un canvi de la normativa respecte als animals de companyia i una compensació per danys espècies en perill d’extinció. Doncs bé, és per celebrar-ho. Que l’Executiu implementi ajudes d’aquesta mena per un tresor nacional és molt important perquè es pugui continuar desenvolupant una tasca des de fa segles d’història andorrana que forma part del nostre patrimoni.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT