PUBLICITAT

Una Andorra atípica, una Andorra en estat de decadència

Si fa un temps que ja es pot dir que el Principat, amb els mandataris actuals, només va de malament en pitjor (no únicament respecte a l’afer de l’habitatge, tot i que aquest sí que té incidència en les afectacions que ara exposarem), els indicadors de l’Observatori de la Infància de l’any passat que va presentar ahir Andorra Recerca i Innovació, juntament amb Unicef, han acabat de col·locar la ciretera al pastís en una Andorra en estat de decadència que no sembla tenir punt de retorn.

En l’Observatori, no només se’n destaca un o un parell d’aspectes negatius, sinó que la llista no dona ni per aquest article. El primer d’ells és l’augment de visites (1.008) que el servei de salut mental del SAAS va fer a menors d’edat. La xifra, per destacar encara més la magnitud del fet, és la més alta dels darrers cinc anys. Una altra dada de posar-se les mans al cap, i que també augmenta envers anys anteriors, és que 30 menors van patir violència domèstica. També destaquen l’obesitat i l’abús de les tecnologies. Veient aquests aspectes, i d’altres que s’han obviat, les generacions futures no pinten massa bé. Algú podria pensar que és part de l’educació personal i que cada infant rep a casa, i de ben segur té raó, però quan xifres tan negatives només van que a l’alça, hi ha una part més enllà de l’educació que cal tocar per capgirar la situació. 

Si ara reprenem el parèntesi escrit al primer paràgraf introductori, de l’Observatori es desprèn que un 54,9% de les llars reconeixen que arriben amb dificultats a finals de mes. En gran part, podria ser per la problemàtica de l’habitatge, referent al seu preu? Doncs la resposta és evident, sí. Si el Govern continua amb una bena als ulls i no comença a posar remei a aquests afers, la cosa només podrà anar a pitjor. És necessari actuar ja, i no calen més exemples ni estudis per demostrar-ho.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT