PUBLICITAT

La CEA i l’USdA encara no troben un acord envers el salari

Totes les mesures que tinguin a veure amb millorar la qualitat de vida de la població d’Andorra, encara més en els temps que corren actualment, sempre són benvingudes. Però les que es prenguin, que siguin de veritat beneficioses i no per acontentar una part poblacional o voler quedar bé.

Ahir va tenir lloc el Consell Econòmic i Social, on la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), presidida per Gerard Cadena, va arribar amb una proposta sota la màniga prou important, però amb facetes que costa acabar d’entendre. En primer lloc, i ja es pot quasi confirmar perquè també ho va dir Xavier Espot dijous en el debat sobre l’habitatge, que el salari mínim s’apujarà més enllà de l’IPC. L’aposta de la CEA, en aquest cas, és sumar-hi un 1,5% més. Res a dir, ja que és una acció més que necessària.

L’altre aspecte és on s’ha tremolat més és apujar els sous que van del sou mínim al mitjà amb l’IPC menys el 2,5%, mesura que els representants dels treballadors no han acabat de veure amb bons ulls. I és normal. Durant la sessió d’ahir ho va comentar el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, fent referència al fet que «ens quedarem igual» perquè el cost de la vida també augmenta. Val a dir que actualment algú que cobri un sou de 1.600 euros, poc més de 300 que el sou mínim, tampoc li dona per viure. Si bé els salaris més baixos han de ser els que més s’apugin, costa d’entendre la mesura de la confederació respecte a aquest rang de sous. Gent, que la vida a Andorra incrementa, i incrementa molt!

La setmana vinent, la CEA i els sindicats es reuniran per debatre les propostes, i en cas de no arribar-se a cap acord, serà el Govern qui actuarà al respecte. Por fa veient les mesures que s’han fet fins ara envers millorar la qualitat de vida, però encara és d’hora per treure conclusions.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT