PUBLICITAT

Importants accions que faciliten la igualtat al Principat

Tot i no fer algunes accions de forma gaire correcta, com s’ha esmentat més d’una vegada amb el pacte amb la Unió Europea, l’Executiu va presentar ahir una mesura molt important i certament positiva per facilitat la igualtat al Principat.

En aquest sentit, les empreses del país hauran de presentar anualment i de forma obligatòria el registre de dades sobre la bretxa salarial i, encara més, les que tinguin més de 50 treballadors també hauran d’entregar els plans d’igualtat. 

Per acabar de desenvolupar i que s’entengui del tot el perquè de la importància d’aquestes accions, significa que les corporacions hauran de lliurar, cada any a partir del vinent i abans del 31 de març, indicadors salarials per gènere de l’any anterior. Respecte als plans d’igualtat, consten de cinc fases: la selecció de l’equip que representarà els treballadors, una feina de formació del personal, fer una diagnosi per tenir una fotografia de la situació de l’empresa, a partir d’aquí desplegar el pla d’acció i, en darrer lloc, una fase de seguiment.

Es tracta de mesures imprescindibles per preocupar assolir una societat tan igualitària com sigui possible. Perquè, si encara hi ha algú que ho dubta, no, no vivim en una. I és necessari, tal com s’ha donat, que si hi ha alguna corporació que no proporciona aquestes dades, se la pugui sancionar.

Durant el Consell de Ministres d’ahir es va tornar a tractar el tema dels salaris. Així, avui la patronal i els sindicats mantindran una reunió sobre l’increment d’aquests després de no trobar un acord la setmana passada. En relació amb aquest aspecte, Marsol va recordar que en cas de no arribar a un acord serà el Govern qui actuarà. Així que caldria que acostessin posicions per preocupar l’Executiu, veient les mesures que ha fet fins ara envers millorar la qualitat de vida de la població, no actuï. Tot i que caldrà veure com es resol tot demà.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT