PUBLICITAT

Cal posar en valor dies commemoratius molt importants

Avui, 25 de novembre, es  commemora el Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, que aprovat l’any 1999 per l’Assemblea General de les Nacions Unides, commemora la mort de les germanes Mirabal. Així, cal posar en valor la importància d’aquesta data.
En primer lloc, perquè en un món com l’actual, que aspira a la igualtat, la commemoració del Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones es converteix en un recordatori crucial de la lluita per eliminar un turment que afecta dones de totes les edats, races i classes socials d’arreu del món.

Un altre aspecte fonamental és que insta a reflexionar sobre desafiaments que encara avui dia enfrontem envers la igualtat (i més ara amb bones mesures que el Govern ha impulsat al respecte).

Commemorar aquest dia radica en la necessitat de sensibilitzar la societat sobre la magnitud del problema i les seves conseqüències. Perquè quan es parla de violència contra les dones, no es fa només de la física, sinó l’emocional, la psicològica, sexual, econòmica... Destacant aquest dia, es pretén crear consciència sobre la necessitat urgent de posar fi a la tolerància cap a qualsevol forma de violència de gènere.

En afegit, és també una oportunitat de donar reconeixement i homenatjar a aquelles dones que han alçat la veu contra la violència i han contribuït a generar canvis significatius en la societat. Encara més, permet retre homenatge a supervivents, així com recordar aquelles que malauradament han perdut la vida a causa de la violència de gènere.

El text podria ser molt més llarg, però queda evidenciat el perquè és important, encara que hi hagi gent que cregui tot el contrari, de tenir present i commemorar el Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT