PUBLICITAT

Un país amb una seguretat alimentària més que notable

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

Ahir el Ministeri de Salut i Benestar, des de l'Àrea de Seguretat Alimentària va presentar una guia genèrica de bones pràctiques per als establiments que manipulen aliments, des dels comerços fins als restaurants o altres, passant per hotels. Es tracta d'un manual d'avaluació a l'hora de manipular, cuinar, servir o distribuir aliments i menges al consumidor final. L'Àrea de Seguretat Alimentària també va informar sobre algunes dades com ara que l'any passat no hi va haver cap intoxicació mentre que el 2012 n'hi van haver quatre. Un bon resultat que indica que els manipuladors d'aliments s'agafen la responsabilitat de tenir una bona higiene molt seriosament. Cosa que potser també té a veure amb el fet que l'Àrea de Seguretat Alimentària fa la seva feina i inspecciona amb cura el sector perquè de 1.600 establiments censats, l'any passat en va inspeccionar 1.559, o sigui que es va acostar molt a la totalitat. I ben entès, tot i que el percentatge de compliment amb les normes és molt alt, sempre hi ha algú que les incompleix com ho demostra el fet que cada any, Salut obre entre sis i nou expedients per mala praxis alimentària. Un nombre francament petit si es compara amb el nombre d'establiments del sector alimentari i de la restauració censats. Per tant, cal felicitar tots els establiments andorrans, ja siguin comerços d'alimentació, restaurants, cafeteries, snack-bars i hotels, perquè compleixen i de moment, no s'hi registren problemes majors com són les intoxicacions alimentàries.

Un bon punt no només per a la ciutadania, sinó també per a tots els turistes que ens visiten, que a més de poder passar-ho bé també saben que el que se'ls ofereix, ja sigui a la botiga de queviures o en altres establiments de restauració, són productes i menges de qualitat amb una alta seguretat per a la seva salut. En definitiva, un bon punt per a Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT