PUBLICITAT

Aeroport d'Andorra però també de l'Alt Urgell

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

Aquesta vegada sembla que va de debò. Air Andorra, companyia de nova marca, busca personal per iniciar el trajecte entre Barcelona i la Seu d'Urgell aquest estiu vinent, si és que les instal·lacions ja estan preparades. L'aerolínia és molt ambiciosa i preveu fer vols internacionals, encara que aquests, ara per ara, són pura fantasia perquè cal un permís especial del Govern espanyol que habiliti l'aeroport per fer aquesta mena de trajectes.

Hi ha qui encara és mostra molt escèptic. No hi ha per a menys amb un camp de vol que porta arrossegant dècades la possibilitat d'una reobertura que respongui a les necessitats actuals d'Andorra i de la comarca veïna. Creiem que ara no hi ha marxa enrere. S'ha avançat molt i les administracions no es poden permetre el luxe d'enterrar la inversió ja feta i deixar de nou l'aeroport que s'ompli de pols.

Des de la premsa més rància i espanyolista s'acusa el Govern català –i més concretament al que va ser el Tripartit– d'haver construït un aeroport per a Andorra sense que el Principat aporti ni un euro, com si no existeixin altres infraestructures on posar-hi l'ull. La riquesa que generi l'aeroport possiblement en gran part beneficiï Andorra. Seria absurd discutir tal evidència. Segons els càlculs de la Generalitat de Catalunya fets públics dins el Pla director urbanístic aeroportuari, l'aeroport portarà el 2015 vora 8.400 visitants a la zona, i d'aquests, el 75%, és a dir, tres de cada quatre, tindran com a destinació final Andorra, generant un impacte econòmic d'uns 2,5 milions d'euros. Per tant al Govern andorrà li interessa també invertir per fer realitat el somni, però no s'ha d'oblidar que la riquesa que es generi a Andorra té un efecte boomeran que beneficia l'Alt Urgell, com es públicament reconegut sense la necessitat de l'aeroport.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT