PUBLICITAT

Començant el curs amb pedres a la motxilla

EDITORIAL

Comença el setembre i amb el mes es reactiven moltes coses al Principat. Una de les quals és allò que als mitjans de comunicació ens agrada dir-ne calendari polític.

Sobre la taula hi ha força temes que s'han anat quedant al tinter fins a final de la legislatura de Toni Martí, alguns per controvèrsies vàries que s'han anat esdevenint entre els implicats i altres per un joc d'estratègies. Martí ja va avisar a principi de mandat, que seria dur, que es plantejaven fer nombrosos canvis i alguns de grossos, i ara d'aquests, en queden dos de feixucs a la carpeta del Consell General que ja veurem si s'aproven o els heretarà un nou govern que pugui arribar durant la propera primavera (o qui sap si abans). Les jubilacions dels funcionaris han tocat l'ull de poll a més d'un, lògicament el col·lectiu no vol perdre drets que ja té adquirits, i el Govern insisteix que de seguir igual tot plegat serà insostenible. Tots els sindicats s'hi han posat en contra i no s'han acabat d'entendre entre el Govern i els seus representants per poder fer una llei amb una mica més de consens.

Una altra llei és la que toca les finances als comuns. Demòcrates per Andorra insisteix que s'hi ha de posar ordre, i sobretot un topall per la part de dalt, i per això han creat la regla d'or, que obligaria a canviar notablement el funcionament actual de les administracions i limitar-los l'endeutament al 55%.

Però hi ha una llei amb la qual com a país ens hi podem lluir i marcar perfil propi: la del finançament del partits polítics.

L'organisme internacional que tracta sobre la corrupció (GRECO)va avisar Andorra que li cal una llei sobre finançament de partits polítics, i en un moment en què frontera amunt i frontera avall aquest tema està permanentment sobre la taula i tants escàndols està causant, és potser la nostra oportunitat per fer una llei moderna, consensuada entre tots els grups parlamentaris i que dissipi qualsevol dubte sobre com s'han de finançar a partir d'ara els nostres partits polítics.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT