PUBLICITAT

El Papa Francesc i Martí, Martí i el Papa Francesc

EDITORIAL

Una trobada pintoresca, entre els representants dels dos únics estats d'Europa on qui mana (aquí només hi mig mana) és l'Església. Tots dos estats, fruit de rareses històriques, casualitats geogràfiques i peculiaritats polítiques.

Rareses, casualitats i peculiaritats que hem d'acceptar amb orgull perquè ens han fet com som, i ens han portat a ser finalment un estat modern, democràtic i social. I el que és curiós és que precisament els temes que ens faria un estat del tot modern, més democràtic i social són els que ahir van abordar els dos mandataris a la seva reunió al Vaticà: el matrimoni homosexual i l'avortament. Dos temes que el mateix cap de Govern va destacar just en sortir de la reunió amb el Sant Pare als nostres periodistes, tot i que també va dir que tots dos van explicar-se les seves postures i els motius que tenen per mantenir-les i la conversa va acabar. Però el que és realment significatiu és que es pugui per fi parlar d'aquests temes sense fer-ne un drama ni un tabú, que encara ho és a molts països que es fan dir moderns. El diàleg defensant les postures que té cada una de les parts legitima cadascuna de les opinions, sigui la que sigui i el Vaticà sovint s'ha fet el sord quan un tema no li interessava, i aquí, hem fet l'andorrà.

En un altre ordre de coses a la reunió també es va parlar del Santuari de Meritxell, que dilluns celebrarà el seu gran dia per primer cop com a Basílica Menor en una festa preparada per a la gran ocasió. Avui precisament editem un especial per parlar de la Diada, on us donem tots els detalls d'aquesta festa tan nostrada que sempre ens arriba abans de començar el nou curs. Una nova etapa que també comença Meritxell.

Aquest estiu ja ha tingut gairebé 9.000 visitants més en ser inclosa en la Ruta Mariana, base de molts pelegrins per decidir el rumb de les seves excursions, i a més això li garanteix força més pelegrins a partir d'ara. Així doncs, sumem un nou argument al nostre turisme a part de les tradicionals compres, la muntanya o l'esquí: el turisme religiós.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT