PUBLICITAT

És aquesta la seva democràcia?

EDITORIAL

Ahir Mariano Rajoy va visitar Andorra. Ho va fer per signar uns acords, especialment econòmics, que s'ha de reconèixer que per al Principat van bé per a la seva integració a Europa.

A Andorra ja tenim assumit que tenim un líder polític al capdavant del Govern que és home de poques paraules, que no acostuma a donar gaires respostes a la premsa ni grans discursos, però el que tenen al Regne d'Espanya ja és dramàtic. Ahir amb la seva visita, històrica deien alguns per ser la primera d'un president del govern del país del sud a Andorra, va demostrar altre cop que ell no dóna explicacions. Martí i Rajoy només van respondre quatre preguntes dels periodistes. Quatre. Segons la Moncloa és un estàndard de les trobades entre presidents europeus, i ho han proposat a la seva visita aquí i Andorra ho ha permès. I la delegació de periodistes andorrans només n'hem pogut fer dues d'aquestes quatre. Dues preguntes per la signatura de convenis notablement importants per al Principat, dues preguntes per poder informar al país de com seran a partir d'ara les relacions Andorra-Espanya. I la premsa espanyola amb les seves dues preguntes li ha seguit el joc a Rajoy. Cap possibilitat que els mandataris s'expliquin, cap possibilitat que donin explicacions a la població sobre el perquè d'aquests convenis, bé sí, dues.

Rajoy imposa aquí la seva manera de fer, el president que compareix davant la premsa en una pantalla de plasma, el que mai accepta preguntes de pràcticament cap tema i que només surt un cop a l'any a explicar com de bé ho ha fet durant el curs i llavors sí que es deixa preguntar (i ho fa esquivant la majoria de respostes). I ho fa el líder d'un partit ple d'imputats per corrupció (60 membres del seu partit ho estan), i que mai ha volgut parlar del tema i sempre l'ha esquivat.

Aquesta no és la política que el poble vol. Som en un moment històric en el qual molta gent veu la política amb un cert rebuig, i és per coses així. La població vol que els polítics que han escollit expliquin el que fan, el que faran, i que ho compleixin. I si no poden complir-ho que expliquin per què. Explicacions de com porten el país i cap a on l'enfoquen, i no pas fer-se el sord a les preguntes dels que sí que volem informar, o simplement, vetar-les.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT