PUBLICITAT

El resorgiment de les cendres dels Liberals?

EDITORIAL

Sembla que els Liberals s'aixequen amb força de cara a les Eleccions Generals 2015. La nascuda amb tanta força de Demòcrates per Andorra els va deixar en quadre, enfonsats, desanimats i sols. Semblava que un cop més el joc de les sigles es convertia en el joc de les cadires i que la desbandada després de la derrota per apostar al cavall guanyador acabaria amb la trajectòria política del liberalisme andorrà. DA, situant-se en un ori¬gen sensiblement més a l'esquerra que l'antic PLA, i amb unes intencions de Govern distants dels anteriors partits que havien tingut la majoria al Consell General, s'ha anat desviant cap al centre d'una manera poc lineal i amb algunes batzegades. Ld'A durant la legislatura (especialment els darrers mesos) ha anat marcant perfil propi, especialment en aquells temes que eren més impopulars, i que DA s'havia compromès a modificar.

Ara, a l'espera que Pintat acceptir ser cap de llista, col·locarien un vell conegut de la política andorrana, al qual no li cal demostrar res perquè ja se'l coneix, Ld'A tancaria un cercle i marcaria així el punt de partida del seu ressorgiment. A priori, al carrer, sembla que així serà, tot i que ens haurem d'esperar a l'1 de març per saber si serà un ressorgiment o ha estat un miratge.

El que és clar és que difícilment podrem titular aquestes eleccions com les de la renovació. O ens sorprenen molt les llistes que presenten els partits la setmana que ve, o seran unes eleccions amb cares conegudes encapçalant totes les formacions, i les cares més desconegudes les haurem d'anar a buscar a una segona o tercera fila.

Ja ha començat la cursa de la precampanya, i dijous el ministre Cinca ho va deixar clar, utilitzant el debat al Consell General per començar la campanya (pre)electoral, fent referència a tots els èxits aconseguits pel govern de Martí.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT