PUBLICITAT

Comença el pols per aconseguir l'hegemonia de la dreta

EDITORIAL

Si ahir parlàvem de la unió de forces d'esquerra per aconseguir aglutinar el màxim de vot progressista, avui parlem de la dreta, que aquests comicis es divideix entre DA i Ld'A i que ahir van fer demostracions de força per marcar territori. Ld'A ho va fer en un hotel d'Escaldes, enmig d'un bon grapat de gent que dóna suport a la ressorgida formació.

DA ho va fer a Encamp, enmig també d'un gran nombre de simpatitzants que van anar a donar suport a Toni Martí i companyia.

Martí s'enfronta a una fuga de talent, diversos peixos grossos que fa quatre anys van donar-li suport o es van mantenir al marge tot i confiar-li el vot ara van a les files liberals, de tal manera que el vot de càstig li ha arribat fins i tot abans de les eleccions, ja a la formació de les llistes per les parròquies. Llistes que després de les bufetades dels darrers dies avui s'han d'acabar de tancar del tot.

Ahir els dos partits de (centre-)dreta van començar a llençar els missatges que marcaran el proper mes i mig. Si Martí explicava l'acció de govern com un mèrit degut al context que ha acompanyat el seu mandat, Pintat tirava el dard enverinat de l'accés de lleis per tapar problemes i el mal model fiscal que han desenvolupat aquests quatre anys els demòcrates.

Podríem dir que la pre-campanya electoral ja ha començat, i que ja és aquí la caça del vot amb el porta a porta tradicional i també amb els nous mitjans.

Seran unes eleccions generals en que es barrejarà la tradició i la modernitat. Si les de fa quatre anys van ser les eleccions de twitter, aquestes consolidaran la presència política a les xarxes socials, i és que es dificulta el porta a porta perquè cada any hi ha més electors nous, i més desencantats amb la política.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT