PUBLICITAT

Les padrines que ens estan deixant

EDITORIAL

La història de la humanitat està patint un canvi molt important en el darrer segle. Hem passat de les cases que s'il·luminaven amb un llums d'oli fins a les noves tecnologies: internet, la robòtica i la intel·ligència artificial en menys d'un centenar d'anys. Mai la humanitat havia evolucionat tant en tant poc temps, passant de no tenir gairebé ni aigua corrent, a treballar amb un telèfon mòbil com si fos una oficina portable. A més, durant aquests 100 anys, les societats han canviat també el seu concepte d'elles mateixes. No té res a veure com s'organitzava la gent a principis del segle passat amb com ho fa ara, i pel mig hi ha hagut d'haver-hi un gran nombre de guerres, revolucions i conflictes. Els nostres avis són els que han vist aquest canvi en primera persona, i el que han viscut és molt diferent al que puguin explicar als néts que ni tan sols s'imaginen el que és no tenir calefacció. Però l'edat passa i els anys corren, i aquests avis ara ja ens estan deixant. L'inexorable pas del temps fa que també poc a poc perdem part de la nostra història viva, que moltes d'aquestes anècdotes que els avis no ens han explicat, passen a formar part de l'oblit.

I ahir al matí en vem tenir un exemple a casa nostra; la xerrada d'una d'aquestes històries amb vida, la senyora Carla Kimhi que va sobreviure a la persecució nazi en part gràcies al nostre petit país.

La llàstima és que moltes d'aquestes històries ja no passen de pares a fills, ja no corren per les generacions perquè els nens d'avui dia en comptes de seure a la llar de foc amb els avis, seuen davant d'una videoconsola o d'un teclat d'ordinador, i això fa que aquesta part de la història, a no ser que l'expliquin els videojocs, ja no explicarà ningú.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT