PUBLICITAT

Del preu de les prostitutes a dels estudis

Internet ens ofereix la possibilitat de saber moltes coses, fins i tot coses que no ens caldria saber, o que més val no saber-les. Es veu, que sobre el nostre petit país la gent en busca el preu del tabac. Res de buscar informació sobre el romànic, la nostra història o les pistes d’esquí, sinó el preu d’un cartró de tabac. És un estudi d’una empresa que ha fet per fer-se veure al món, i a més fent servir l’eina poc científica dels textos predefinits del cercador de Google, per tant, poc fiable, però sí un reflex de què interessa a cada lloc i sobre cada lloc. 
 
Aquest tipus d’estudis, si és que serveixen d’alguna cosa, és per veure com de ridículs poden arribar a ser les recerques que fa molta (!) gent arreu del món. I és que si aquí es vol saber el preu dels cigars, a Espanya el que interessa és el del menjar, a Suïssa el d’un Rolex o a uns quants països dels serveis d’una prostituta, el preu de la cervesa o d’un camell (l’animal). 
 
Mentrestant, als països nòrdics, en l’àmbit absolutament oposat, s’interessen pels estudis i la cervesa a parts iguals. Curiós. A la majoria dels països les recerques coincideixen amb les que fan els seus propis ciutadans, aquí ens veiem afectats pel que busquen sobre nosaltres la gent de fora. Estaria bé saber què busquem nosaltres a Google sobre nosaltres mateixos.
 
Un altre estudi ens revela que els andorrans el que més valoren és la salut. Està bé. És una preocupació que es repeteix a molts llocs del món, sobretot els que estan millor econòmicament i no cal que es preocupin d’altres coses. 
 
N’hi ha que es preocupen precisament per tenir més ingressos i altres per la seguretat. Finalment hi ha els que abans que preocupar-se per tot això, s’han de calfar el cap per tenir un lloc on viure. Evidentment aquest no són els que es pregunten per quan deu valdre una cervesa a Google.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT