PUBLICITAT

El Govern lamenta l'error i reitera que els fronterers tindran la bonificació

  • Saboya diu que cal «avançar en paral·lel» en la signatura del CDI amb Espanya per evitar que els transfronterers paguin als dos països
L.F.M
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Gilbert Saboya ahir en roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Foto: ANA/ M. T.

El ministre portaveu en funcions, Gilbert Saboya, va lamentar ahir en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres l'error de l'assessor del Govern, Albert Collado, que dimarts passat va afirmar que els treballadors transfronterers no tindrien la bonificació del 50% aplicada a les rendes dels 24.000 als 40.000 euros. Així mateix, va ratificar la correcció que ja havia fet el Govern a través d'un comunicat al matí, en el qual puntualitzava que els fronterers sí que es beneficiaran de la bonificació.

Tal i com va explicar ahir Saboya, el projecte de llei inclou una disposició addicional que modifica la Llei de l'Impost sobre la Renda dels No Residents (IRNR). Així doncs, els treballadors fronterers hauran de satisfer l'IRNR del 10% amb un mínim exempt de 24.000 euros, i en el tram previst entre els 24.000 i els 40.000 euros tindran dret, com en el cas de les rendes del treball de l'IRPF, a una bonificació del 50%.

També va recordar que la diferència pel que fa al tractament fiscal se situa en les reduccions familiars (fills i persones a càrrec) a les quals no es podrà acollir el treballador fronterer, «ateses les dificultats per verificar la informació». El treballador fronterer tampoc podrà acollir-se a la possibilitat d'elevar el mínim exempt fins els 40.000 euros quan el cònjuge o parella estable no percebi cap tipus de renda, per les mateixes raons.

PAGAR IRNR I IRPF A ESPANYA / El ministre d'Exteriors també va destacar ahir, parlant dels treballadors transfronterers, «la necessitat d'avançar en paral·lel amb les negociacions amb Espanya» per tal de signar el conveni per evitar la doble imposició.

La importància de signar amb Espanya abans de l'aplicació de l'impost és clau, ja que si el conveni de no doble imposició no està signat el 2015, any en el que el Govern va anunciar que entraria en vigor al Principat l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, els treballadors fronterers espanyols hauran de pagar l'IRNR a Andorra i l'IRPF a Espanya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT