PUBLICITAT

Banco Madrid gestionarà els fons d'inversió de Banco Mare Nostrum

  • Amb l'aliança estratègica a llarg termini la filial de Banca Privada d'Andorra puja fins al 15è lloc del rànquing d'Inverco
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El rànquing d'Inverco. A la galeria, la seu central de BPA, a Escaldes-Engordany Foto: ÀLEX LARA

Banco Madrid, entitat filial de Banca Privada d'Andorra (BPA), i Banco Mare Nostrum (BMN), han arribat a una aliança estratègica a llarg termini, en virtut de la qual Banco Madrid passarà a gestionar els fons d'inversió que es distribueixin en exclusiva a la xarxa comercial de Banco Mare Nostrum, una de les entitats financeres espanyoles més grans, i que és el resultat de la unió de Caja Murcia, Caja Granada i Sa Nostra.

L'operació s'integra dins d'un acord estratègic pel qual Banco Madrid passarà a integrar BMN Gestión de Activos, SGIIC, societat gestora d'institucions d'inversió col·lectiva de BMN, i a incorporar uns actius sota gestió inicials d'uns 500 milions d'euros. L'acord subscrit per ambdós entitats està destinat també al desenvolupament conjunt de productes d'inversió per comercialitzar en les més de 900 oficines i entre els més de 3,6 milions de clients de Banco Mare Nostrum.

«Hem valorat especialment el prestigi en gestió de Banco Madrid, la solidesa del seu balanç i el seu focus en la preservació de capital», va manifestar Carlos Egea, president executiu de Banco Mare Nostrum.

A tancament de 2012, BMN comptava amb un volum d'actius de 63.380 milions d'euros i un total de 3,6 milions de clients.

EL pla de negoci s'estén / Per la seva banda, i tal i com van exposar des de Banco Madrid, l'operació suposa «una fita en el compliment del seu pla de negoci», que l'ha portat el darrer any i mig a integrar Nordkapp, gestora de patrimonis de Banco de València i Liberbank Gestión, societat gestora de Liberbank, setena entitat financera espanyola, i amb la qual manté un acord similar al que ha assolit amb BMN.

José Pérez, president de Banco Madrid, va manifestar que amb aquesta adquisició, «avancem en el pla estratègic, sòlid i tranquil, que busca consolidar un grup de referència en gestió de patrimonis a Espanya i un proveïdor especialitzat de productes d'inversió i d'estalvi per ser distribuïts a les xarxes comercials d'altres entitats».

Paral·lelament, per al conseller delegat del grup andorrà, Joan Pau Miquel, «aquesta aliança és un pas important en el nostre procés de creixement, ja que ens vincula a una de les entitats de més pes a la geografia espanyola».

15è al rànquing d'inverco / Després de l'acord anunciat ahir, el grup espanyol se situa entre les 15 entitats més grans en el rànquing d'Inverco, pel que fa a volum d'actius sota gestió, entre ells, fons d'inversió i SICAV.

Un banc en expansió / Banco Madrid va guanyar 8,8 milions d'euros el 2012, fet que suposa gairebé triplicar el benefici obtingut l'any anterior, que va ascendir a 3,1 milions. Aquests són els primers resultats anuals des que va ser adquirida per BPA. Els pronòstics per aquest 2013 «no seran molt diferents», segons apunta Joan Pau Miquel.

De fet, les xifres de creixement registrades en els quatre primers mesos de 2013 són similars a les de 2012, «ja que la signatura va a una velocitat satisfactòria i complint amb el pla de negoci».

Durant el 2012, els actius sota gestió del banc van passar d'uns 1.200 milions a 3.200 milions en 12 mesos «a causa del creixement del negoci per les adquisicions realitzades». En concret, les compres de la gestora de patrimonis i institucions d'inversió col·lectiva de Banc de València, Nordkapp, i a Liberbank Gestió.

BPA va tancar l'operació de compra de Banco Madrid el juliol del 2011. L'operació, aprovada pel Banc d'Espanya, permet abordar un ambiciós projecte de futur amb l'objectiu de consolidar Banco Madrid i reforçar el programa de creixement i expansió del Grup BPA a Espanya i Amèrica Llatina.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT