PUBLICITAT

Compromís de Luxemburg per l'intercanvi de dades

  • El país recorda que començarà a partir de 2015
EL PERIÒDIC
LUXEMBURG

Periodic
El ministre de Finances de Luxemburg, Luc Frieden Foto: EFE/ CHRISTOPHE KARABA

El govern de Luxemburg va reiterar ahir el seu «ferm compromís» amb l'intercanvi automàtic d'informació sobre dades bancàries a partir de l'1 de gener de 2015, tal i com va informar EFE. El ministeri de Finances del país va lamentar en un comunicat que el Fòrum Global sobre la Transparència i l'Intercanvi d'Informació Fiscal hagi suspès a Luxemburg en la seva última revisió i qualificació sobre la implementació dels estàndards de transparència i intercanvi d'informació fiscal. En concret, considera «excessivament dur» el resultat de l'anàlisi, sobretot a la vista de les observacions prèvies del Fòrum Global sobre l'adopció per part de Luxemburg del marc legal i regulador per facilitar l'intercanvi de dades.

Basant-se en aquest marc, Luxemburg s'ha compromès a intercanviar eficaç i automàticament informació fiscal i a més disposa d'una «extensa experiència» en aquest camp, atès que té «una gran xarxa d'acords d'intercanvi d'informació» amb altres països i ha subscrit la Convenció sobre Assistència Administrativa Mútua en Matèria Fiscal. Va recordar a més que començarà a partir de 2015 a intercanviar automàticament dades bancàries en relació amb l'actual directiva comunitària sobre fiscalitat de l'estalvi.

FISCALITAT DE L'ESTALVI / L'actual directiva sobre fiscalitat de l'estalvi de 2005 cobreix els rendiments de l'estalvi en forma de pagament d'interessos que reben els ciutadans comunitaris en un altre Estat membre i va ser esmenada en 2008 per ampliar la seva definició i abast, però davant l'oposició d'Àustria i Luxemburg encara no ha estat aprovada.

Les modificacions proposades amplien la cobertura als pagaments d'interessos a entitats o instruments jurídics en mans de persones físiques, a productes estructurats i determinats productes d'assegurances, a tots els organismes d'inversió col·lectiva en valors mobiliaris i a trust, fundacions i societats d'inversió.

Luxemburg i Àustria no volen desbloquejar la directiva esmenada fins a conèixer el resultat de les negociacions amb Suïssa, Andorra, Mònaco, San Marino i Liechtenstein sobre esmenes a convenis signats en 2004 sobre la fiscalitat de l'estalvi, perquè temen quedar en desavantatge enfront d'aquests centres financers.

Pel que fa a la implementació dels estàndards del Fòrum Global sobre la Transparència i l'Intercanvi d'Informació Fiscal, el Govern luxemburguès afirma que «un nombre molt limitat de respostes ha estat considerat no satisfactòries». «És important subratllar que Luxemburg respon a centenars de sol·licituds d'informació cada any», va assenyalar el Ministeri de Finances, que va assegurar que al llarg d'un període de tres anys ha rebut 832 peticions, de les quals 785 s'han executat. També va voler recordar que l'informe interí del Fòrum Global de juliol passat va reconèixer el volum de sol·licituds que rep i la «diligència» de les seves respostes.

Luxemburg va voler remarcar que «roman fermament compromès amb avançar en la transparència i l'intercanvi d'informació per a propòsits fiscals, al mateix temps que garantirà que els requisits legals i la protecció de la privadesa siguin plenament respectats», va concloure.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT