PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Micromecenatge per rodar el curt ‘Elefants blancs’

Roger Casamajor coprotagonitza el conte de Hemingway

Per E. J. M.

Roger Casamajor i Mireia Aixalà, caracteritzats per al curtmetratge ‘Elefants blancs’.
Roger Casamajor i Mireia Aixalà, caracteritzats per al curtmetratge ‘Elefants blancs’. | CATALÀ PRODUCTIONS
La productora catalana Català productions ha endegat una campanya de micromecenatge per rodar Elefants blancs, el curtmetratge basat en el conte d’Ernest Hemingway, Hills like white elephants. Dirigit per Artur Trias, l’audiovisual estarà coprotagonitzat per Roger Casamajor i Mireia Aixalà. La productora demana recaptar 1.500 euros per tirar endavant el projecte, al qual es pot ajudar a finançar mitjançant la plataforma Verkami. Els ajuts van des dels 5 euros fins als 1.000 euros.

Quant a l’argument d’Elefants blancs, l’escriptora Maria Mercè Marçal li va dedicar les següents paraules: «La insinuació és una de les millors coses que hi ha. Dir les coses clares és massa fàcil, en el sentit que no posa cap tipus de resistència per a que s’entenga el missatge, no deixa espai per el misteri. I sense misteri no hi ha desig, i sense desig és tot molt trist. No estic parlant de res sexual (o sí però preferisc insinuar-ho només). Parlo de desig de conèixer, de saber, d’entendre. De dir a mitges esperant que s’entenga el missatge... O no».

El rodatge del curtmetratge tindrà lloc a l’estació de tren de Fornells de la Selva, «el lloc ideal per aquest rodatge per la seva estètica conservada. Dins de l’estació hi ha un museu amb maquetes plenes de vies, trens i conserven el bar en perfectes condicions!», segons explica la productora en la pàgina del projecte.

L’enregistrament tindrà lloc els dies 4 i 5 d’octubre i l’equip preveu acabar la postproducció de l’audiovisual la primera quinzena de novembre. La preestrena d’Elefants blancs es farà en tres sessions en tres sales diferents: al Baix Llobregat, a Barcelona i a Girona.

L’argument d’Elefants blancs es pot resumir de la següent manera: «En un dia calorós d’estiu una parella espera el tren en una atrotinada estació. Normalment viatgen, beuen cervesa i tasten noves begudes alcohòliques. La conversa que enceten és reiterativa. No és la primera vegada que ho parlen. Però la qüestió és... De què parlen que sembla tan important? On van?».

RECOMPENSES CULTURALS / Les campanyes de micromecenatge es caracteritzen per obsequiar les persones que col·laboren econòmicament, amb una menció o un regal segons la quantitat aportada. La iniciativa per a Elefants blancs també incorpora samarretes i una bossa de tela, amb l’objectiu de donar suport a «la llengua, la cultura i la literatura».

A més, entre les persones que participin al mecenatge, també se sortejaran objectes molt especials: els barrets que porten els actors al rodatge, i els guants de l’actriu, com els que portaven les noies a l’estiu als anys 40 i 50.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT