PUBLICITAT

El preu de l’habitatge puja de manera descontrolada

El fet que el preu del metre quadrat hagi augmentat un 15,5% no hauria de passar desapercebut. És un percentatge molt elevat, tenint en compte que aquesta xifra ha pujat en només un any i que els sous, evidentment, no han pujat en la mateixa proporció.

I el problema és que hi continua havent un augment de preus com si res. I no hi ha un crit al cel per part de ningú, la gent no protesta i, per tant, els preus continuen pujant.

Fem càlculs per entendre millor per què hauríem d’alarmar-nos en veure un augment tan desproporcionat dels preus dels pisos. 

En aquest cas es refereix al preu del metre quadrat per la compra de pisos, i un 15,5% més per comprar un habitatge és una xifra bastant desorbitada. Però la qüestió és que, tot i que les dades siguin per la compra, els lloguers també estan patint grans augments. I així es pot comprovar quan es va a qualsevol immobiliària. 

Els preus estan molt per sobre del seu valor i, sobretot, molt per sobre del que estem acostumats a pagar per un pis.

Del tema de l’habitatge ja se n’ha parlat moltes vegades, però és que realment és el problema més gran del Principat. I sobretot per la gent que ve a viure aquí. Perquè si volem tenir un país equilibrat amb gent que es dediqui al sector dels serveis, alguna cosa haurà de canviar. Ara mateix ja no surt a compte treballar a Andorra per culpa dels elevats preus.

Es farà alguna cosa o se seguirà com si res? Per activa i per passiva s’ha parlat de l’habitatge social, però aquest no es construeix en un obrir i tancar d’ulls, i el que és evident és que Andorra necessita solucions i les necessita urgentment. A no ser que es vulgui convertir el Principat en quelcom semblant a Mónaco.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT