PUBLICITAT

Consciència i paciència, el territori és de tots i per a tots

Els anteriors dies han estat marcats per la calor, amb algunes poques excepcions horàries, que lluny s’han quedat de suposar, ni tan sols, d’evitar la calorada i suor de simplement fer un passeig pel carrer o moure’s a peu d’un lloc a un altre. Sembla ser que la cosa continuarà al llarg de les pròximes jornades, si més no, fins dilluns, ja que ahir el servei meteorològic va emetre un avís taronja. 

La calor forma part de l’estiu, però no aquesta abrasiva que només provoca que la gent no vulgui sortir de casa, almenys per aquells que tenen aire condicionat, però això ja és un altre tema. 

A causa de l’activació del nivell 1 d’incendis, algunes corporacions comunals es van veure obligades a tancar parcialment els berenadors públics per tal de prevenir danys majors i no haver de lamentar alguna situació que cada cop és més comú en el món global. 

Davant situacions com la d’aquests dies, cal prendre consciència i, primer de tot, respectar les normatives que els comuns avancen per fer-hi front. Per això, cal consciència i paciència. 

Aquesta darrera, perquè no cal tenir pressa per començar a fer plans a la muntanya que puguin posar en risc de qualsevol mena. Per la seva part, i totalment relacionada amb la mencionada justament anteriorment, perquè tampoc s’ha de fer el ruc. Si en qualsevol cas es va a la muntanya, a un berenador, etc. cal saber què es pot i no fer davant aquestes circumstàncies. Mantenir el paratge natural és feina de tots, i tot i que no caldria dir-ho ara amb un risc d’incendi sobre la taula i s’hauria de prendre consciència cada dia de l’any, ara més que mai no s’ha de jugar amb foc i cremar-se, mai millor dit. Respectar el medi és responsabilitat de tots, una responsabilitat que més que mai s’ha de demostrar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT